Uzman Bilgileri
 Adı Soyadı  Selami SÜLEYMANOĞLU
 Üyelik Tarihi  28.10.2005 18:01:27
 Branş  Çocuk Kardioloji
 Çalıştığı Kurum  
 İletişim Telefonu  * *** *******
 İletişim Adresi  *
 İstanbul
 Toplam Cevap Sayısı  324
 Aylık/Günlük Ortalama Cevap  2,16 / 0,07
Uzmanımızın son cevapladığı sorular
Kategori : Dahili Çocuk Hastalıkları
merhabalar....
kizim 20 aylik. 15 kilo ve 82 cm boyunda. kilosundan dolayi gecen hafta kan testleri yaptirdik. henuz doktoru bakmadi ama bir kac degerinde yukselik var. degerlendirebilirseniz cok sevinirim.simdiden tesekkurler
KIZIMIN DEGERI NORMALI
WBC 23.30 6.00-10.80
PLT 575 150-450
LINFOCITI 16.5 4.0-10.5
AST 40 10-30
POTASSIO 5.77 3.50-5.10


Kategori : Dahili Çocuk Hastalıkları
Benim 1 yaşında bir kızım var. Üç kez tek belirtisi kusma belirtisi olmak üzere idrar yolu enfeksiyonu geçirdi. Doktoru sondalı film çekilmesi gerektiğini söyledi. Çocuk nefrolojisine de götürdük Harika Alpay'a. Sondalı filme o da okey dedi. Fakat idrarın tamamen temiz olması gerekiyormuş. Gün aldım film için. Fakat ikidir idrar kültürü yaptırıyorum. yine enfeksiyon çıkıyor. 80.000 koloni çıkıyor. Kendi doktoru bu şekilde çekilebilir diyor fakat floroskopiden (filmin çekileceği hastane) bu şekilde çekemeyiz diyorlar. Ne yapabilirim. Cevabınız için teşekkürler

Kategori : Bebek-Çocuk Gelişimi
kızım 17aylık boyu68cm kılosu10kg doktor normaller gore 4 cm kısa oldugunu soyledı bana cocugu tekrar getırmelısın dedı kızım dogdugunda kalbınde delık vardı ama 4 ay ıcınde kapandı sol elınde radıus yok ve bas parmagıda yok benı bu konuda aydınlatırsanız sevınırım ıyı gunler lutfen cevap yazın

Kategori : Bebek-Çocuk Gelişimi
17 aylık bebeğime kansızlık sebebyle 2 ay minadeks-fer kullandık.Fakat aşırı terlemesi devamettiği için tekrar kan sayımı yaptırdık.HGB değeri normal çıkmasına rağmen(12) Demir ve ferritin değerleri çok düşük çıktı.
Demir:9.06 referans değ.28-135
ferritin:20.02 referans değeri kadın:5-148 erkek:28-365
Bu sonuçlara göre Dr. minadeksi bıraktırıp ferrosanol şurup ve nutrigen ferromiksin toz başlattı.
Sizce sonuçlar nasıl?HGB normalken diğer demir değerlerinin bu kadar düşük çıkması ne anlama geliyor?


Kategori : Bebek-Çocuk Gelişimi
14 aylık bebeğimşn ağızında ve baş barmağında içi su kabarcıklı ucuk cıktı 2 hafta oldu geçmedi krem antibiyotik şurup kullandım geçmedi ne yapmam gerekiyor bana yardımcı olursanız çok sevinirim

Kategori : Bebek-Çocuk Gelişimi
Bir yaşından küçük çocuklar kaçıncı aydan itibaren direk güneşe çıkarılabilir.

Kategori : Dahili Çocuk Hastalıkları
merhaba oğlum 26 nisan 2006 doğumlu belinde kuyruk sokumunun olduğu yerde 2 tane çukurluk var normalde çok zayıf bir çocuk kemikleri görünüyor bir yakınım yeni ameliyat oldu doğuştan bel gamzesi varmış ve çok tehlikeli bir hastalıkmış felç yapabiliyormuş bende oğlumun belindeki bu çukurlardan korktum acaba oğlumun belindeki çukurlar bel gamzesimidir yoksa zayıflıktanmıdır

Kategori : Bebek-Çocuk Gelişimi
17 aylık kızım ZINCO-C ŞURUP içmiyor, yerine ZINCO-C TABLET verebilir miyim?

Kategori : Dahili Çocuk Hastalıkları
Merhaba doktor bey benim kızım 6,5 yaşında çok sıklıklı dizlerinin ve ayaklarının ağrıdığını söylüyor 2 sene önce doktorumuzun tavsiye ile bir ortopedi doktoruna gösterdim gelişim yaşındaki çocuklarda bu tür ağrıların normal olduğunu söylemişti acaba yinede kontrol ettirmemiz gereken tetkikler varmıdır teşekkürler

Kategori : Bebek-Çocuk Gelişimi
iyi günler 19 aylık oğlumda iştahsızlık problemi var demir eksikliği nedeniyle 1 aydır tedavi oluyor buna rağmen yemek yemeyi reddediyor 2 ayda yaklaşık 1 kilo verdi tavsiyeleriniz nelerdir şimdiden teşekkürler

Kategori : Dahili Çocuk Hastalıkları
merhaba,kızım 25 aylık ve çok su içiyor ailede hiç şeker hastası yok ama olabilrmi

Kategori : Dahili Çocuk Hastalıkları
merhabalar oğlum 10 aylık 12 gündür günde 6 7 kee sarı veya yeşil sulu kaka yapıyor başka bir sıkıntısı yok doktora götürdüm muayene etmeden 2 antibiyotik verdi sudan mikrop kapmıştır dedi ilaçları almadım ne yapmalıyım doktora tekrar götürsemmi siz ne önerirsiniz

Kategori : Dahili Çocuk Hastalıkları
Mrb. 9 aylık oğlum son 1-2 haftadır çok korkuyor. Oyuncağı düşüyor, yada otururken yana kayıp yastığına düştüğünde korkuyor ve katılarak ağlamaya başlıyor nefes alana kadar ne yapacağımı şaşırıyorum. Dudakları morarır gibi oluyor. Bunun sebebi ne olabilir ve bu durumda ne yapmam gerekir. Tşk.

Kategori : Dahili Çocuk Hastalıkları
merhaba oğlum 24 aylık.üç haftadır tatildeydi.bir hafta önce geldi.tatilde sürekli 50+ faktörlü kremle koruduk.çok şükür bi sıkıntı olmadı.ama 2 gündür vücudu çok kaşınıyo.uyurken bile kaşıyo.neden olmuştur.herhangi bi kızarıklık yada başka bi belirti görünmüyo.şimdiden teşekkürler..

Kategori : Bebek-Çocuk Aşıları
12 ayını doldurmuş ikizlerim var. Sağlık ocağında kkk ve pnomokok aşılarını oldular. Su çiçeği(özel aşı) aşılarını 12.ay bitimindemi yoksa 15.ay bitimindemi olacaklar?
1 yaş sonrası aşıları/ayları nelerdir?
Teşekkürler


Kategori : Bebek-Çocuk Aşıları
günaydınlar. 25 aylık oğluma Eylül ayında pönomokok ve grip aşısı yaptırmak istiyorum. Sormak istediğim iki aşı arasında ne kadar zaman olmalı?Birde; aşı isimlerini ve fiyatlarının ne kadar olabileceği konusunda bilgi verirseniz sevinirim. teşekkürler.

Kategori : Dahili Çocuk Hastalıkları
merhaba.bebeğim 6,5 aylık 8 kg.3 gün ateşi vardı.ateşi düştü ama şiddetli öksürük ve sonucunda beyazımsı yapışkan bi balgam çıkartıyor.çok kötü öksürüyor.tıkanmasından korkuyorum.gece doktora götürdüm.muyane etti ve asist şurup vermemin yeterli olacağını söyledi.benim yapabileceğim başka bişey var mı?film çekilmeli mi.Herhangi bişey atlayıp daha büyük sorunlara yol açsın istemiyorum.teşekkür ederim

Kategori : Dahili Çocuk Hastalıkları
3,5 yaşında bir oğlum var gündüz ssürekli altına çiş kaçırıyor. 2 yaşında gündüz bezi kestim 2,5 yaşında da gece yapmamayı öğrendi. bu zaman kadar böle bişi yoktu. 2 haftadır böle unuttum diyor. altına yapınca be fark ediyrum veya kendi geliyor altıma çiş yaptım diye . idrar tahlil verdim temiz çıktı 1 hafta önce acaba neden yapıyo olabilir. başka nedeni olur mu. babası da sünnet ettirelim diyor. ne yapmalıyız.yardımcı olursanız çok sevinirim .çok sağolun...

Kategori : Bebek-Çocuk Gelişimi
bebeğim 4 aylık ve 2 gündür çok ateşli genelde gece ve sabah 6 gibi ateşi yükseliyor.fitil va calpol kullanıyorum.dr largopende yazdı ama kullanmak istemiyorum.sizce ne yapmalıyım birde fitille calpolu ne kadar aralıklarla kullanmalıyım?teşekkürler.

Kategori : Bebek-Çocuk Gelişimi
altı yaşında kızım var ,vajinal bölgeden akıntı geliyor. neden neyapmalıyım.teşekkür ederim.

Kategori : Bebek-Çocuk Gelişimi
merhaba,benimoglum 7 yasinda ve son bir bucuk aydir saclari dökülüyor,neden ve bu normalmi lütfen yardim edermisiniz tesekkür ederim

Kategori : Bebek-Çocuk Gelişimi
İyi günler cocukların ateşi çıktığı zaman banyo yaptırırken ılık suylamı yoksa ısıtılmamış normal ceşme suyunla mı banyo yaptıracağız. Brde kaç dereceden sonra şurup veya fitil verelim.

Kategori : Dahili Çocuk Hastalıkları
hocam cok acıl bır soru sormak ıstıyorum bugun dusarı cıktık oglumla aksam eve geldıgımızde ateslı oldugunu farkettım atesını olctum 38.1 geldı 15 dk sonra 39 oldu ates dusurucu verdım bır olcek sonra ılık suyla kuvetını doldurdum ıcınde az oynadı atesı dustu gıbı gece yukselırse hastaneye goturelımmı atesı kac olursa hastaneye goturmelıyım acıl cvp yazarsanız cok mutlu olucam

Kategori : Bebek-Çocuk Gelişimi
20 aylık oğlum araba yolculuklarında kusuyor. Yolculuk öncesi kusmasını engellleyebileceğim bir ilaç var mıdır? Metpamid veya reflor kullanmak mümkün müdür?

Kategori : Bebek-Çocuk Gelişimi
merhaba sayın hocam benim sizlere bir sorum var benim 11yaşında bir yeğenim var su çiçegi çıkarıyor 16 aylık kardeşi var ona geçerse tehlikelimi onu merak ediyorum çünkü benimde 16aylık oğlum var emziriyorum ve sütün koruyacağını söylüyorlar ve su içeğinin erkek çoçuklarında tehlikesi çok mu
öylemi bu konuda beni aydınlatırsanız sevinirim teşekkür ederim iyi günler


Kategori : Dahili Çocuk Hastalıkları
selamlar,
2006-mart doğumlu bir oğlum var.bebekliğinden beri gaz ve kabızlık problemi yaşadık.bağırsak düzenleyiciler sayesinde normale dönüyodu,bırakınca problem yine devam ediyodu.bağırsaklarından grafi alındı bir problem çıkmadı.toplu bir çocuk değil zaten fazlada kilo almıyo,kilo alımıda yavaş.bu problemimizi nasıl çözebiliriz?yaptırmamız gereken başka tetkik(ultrason,tahlil)ne önerirsiniz
teşekkürler


Kategori : Dahili Çocuk Hastalıkları
Oğlum 9 aylık ve müthiş kabızlık çekiyor. 1 aylıkken sütten kesildi ve milupa ile besleniyor. ilk 3-4 ay normaldi fakat ondan sonra sürekli bir kabızlık başladı. Eşim, kayısı ve kabak kaynatıp suyunu içirme ve yedirme gibi doğal yöntemlerle bu sorunu çözmeye çalıştı ve ilk başlarda başarılı da oldu fakat daha sonra hiçbir şey fayda etmediği için doktora gittik. Doktorumuz ilk çocuğumuzda da çok emeği olan ve çok değer verdiğimiz ve güvendiğimiz bir insandır, kendisi bize keten tohumu ile ilgili bilgiler verip kullanma şeklini öğretip bunu önerdi. Birkaç gün kullandık fakat bundan da hiçbir sonuç alamazken sağdan soldan bunun çok zararlı olduğunu ve değil çocuğa büyüklere bile verilmesi sakıncalı gibi şeyler duyunca internette araştırdık ve forumlarda hakikaten bu tip şeyler yazıyordu ve korkup kestik. Sonuç olarak kabızlık devam ediyor ve fitille bile çok zorlanarak ceviz gibi yapıyor, o da 3 günde bir. Son zamanlarda huysuz ve kesinlikle yemek istemiyor ve hep ağlayarak zorla yiyor.

Kategori : Bebek-Çocuk Gelişimi
İYİ GÜNLER.KIZIM YARIN 9.AYINI DOLDURUYOR.GEÇEN HAFTA SAĞLIK OCAĞINDA EBESİ TARTMIŞ 9KG BOYU İSE 75 CM İMİŞ.6,AYINDADA AYNI KİLODAYDI CANIM SIKILDI GELİŞMEMİŞ DİYE.AMA EBE HANIM NORMAL DEDİ.HOCAM SİZE GÖRE GELİŞİMİ NASIL.

Kategori : Bebek-Çocuk Gelişimi
oglumun dogum kılosu 1770 gr boyu 47 cm
şimdi oglum 17 aylık kılosu 11.100 boyu 84 cm sizce nasılk


Kategori : Bebek-Çocuk Gelişimi
Merhabalar 20 aylık bir kızım var uykusu gelince memesşyle oynamaya başlıyor uyuyuncaya kadar elini çekmiyor uyuduğunda atletini pijamasının içine sokuyorum ama gece mutlaka açıp yine oynuyor 1 ay öncesine kadar göbeği ile oynuyordu 1 aydır memesiyle oynamaya başladı annecim uf olur oynama diyorum oynicam diyo ya da göbekle oynicam diyor ne yapmam lazım sakıncalı bir durummudur
teşekkürler


Kategori : Dahili Çocuk Hastalıkları
kolay gelsin hocam benim çocuğum 20 aylık bundan 1 ay önce bakla yemesi sonucu favizm oldu 2 tüp kan verildi hgb 15,6 ile taburcu oldu şuan ilaç listesine ve yiyeceği şeylere çok dikkat ediyoruz.benim sormak istediğim bu hastalıktan benim dayıda ve erkek kardeşimdede varmıdır.ben çocuğuma geçen yılda bakla yedirdim.çok şükür bir şey olmadı hgb 11 - 12 rasında idi sürekli g6pd testi güvenilirmidir.kesin teşhis nasıl konur.buradaki doktorlar bu konuda çok bilgisiz zaten kendileride söylüyorlar.hatta muayene dahi etmiyorlar.çekiniyorlar.

Kategori : Bebek-Çocuk Gelişimi
iyi aksamlar.oglumda kansızlık cıktı mindeks fer kullanıyrm yeterlimi birde ilacın prospektüsünde süte karıştırılabilir yazıyor öyle yapabilirmiym cünkü kasıkla içmiyr.oglum 17 aylık iki sorumada cvp verirseniz sevirim

Kategori : Gebelik
merhaba;ben 7ay önce sezeryanla dogum yaptım spor yapmak istiyorum dikişlerime bir zararı olurmu mide için yapılan harektler karın bölgesini sallayuan aletler var zararı olurmu

Kategori : Dahili Çocuk Hastalıkları
merhabalar,
20 günlük bebeğimi süt gelmediği için milupa aptamil 1 ile besliyorum. günde 20 ml anne sütü çıkıyor.onu da pompayla alıp kaşıkla içiriyorum. 2 saatte bir kurulu saat gibi acıkıp mama istiyor.90 ml.içiyor.Hatta bazen 1.5 saate bile düşüyor.Bu kadar sıklıkta yemesi normalmi?Aşırı derecede gaz sancısı var. Mamalar gaz yapar mı? SMA diye eski bir mama varmış.Birkaç kişiden tavsiye aldım. Sizce değiştirmelimiyim?


Kategori : Dahili Çocuk Hastalıkları
merhaba oğlum 9 aylık..2 aylıkken idrar yolu enfeksiyonu geçirdiğinden 3,5 aylıkken sünnet ettirdik.böbrek ultrasonunda bir sorun çıkmamıştı çok şükür..her ay kültür yaptırıyodum 8,5 aylıkken enfeksiyonu tekrarladı..15 gündür. bactrim kullandım bugün aldığımız sonuçta kültürde üreme olmadı enfeksiyonu geçti..10 gün sonra bir tahlil daha vermemeizi istedi doktor..oğlum 11,5 kilo ve 76 cm..doktora göre gelişimi çok iyi..sorum şu kültürde üreme olmazsa sontali yağlı böbrek filmlerini çektirmeme gerek varmı? herhangi bir ateş ve huzursuzlek problemi yok

Kategori : Bebek-Çocuk Gelişimi
mrb bebeğim 6 aylık meyve suyu başladım kivi ve ayva suyu içirsem ağır gelirmi ?

Kategori : Bebek-Çocuk Gelişimi
6 yaşındaki kızımıza zınco c ve ferrum şurup yazdı doktor bu şurupları aynı andamı yoksa gün içinde farklı saattemi mesala 1 saat arayla veriyoruz.nasıl vermeliyiz ve kaç ay içirmeliyiz.kan sayımı yapılmadan yazdı doktorumuz.yan etkisi olurmu?teşekkürler.

Kategori : Bebek-Çocuk Gelişimi
merhaba.çok acil cevap bekliyorum...
benim 10 aylık bi bebeğim var.ve kızamık oldu.ne yapmam gerek.ilaç kullanmamda sakınca varmı - devid3-kan damlası-diş hapı sürekli kullandığım ilaçlar.bunun dışında grip oldu aferin ve antibiyotik kullandım.ateş içinde fitil kullandım.ilaçların hepsini keseyimmi.bi zararaı olurmu...acil cevaplarınızı bekliyor-iyi çalışmalar diliyorum.


Kategori : Dahili Çocuk Hastalıkları
meraba oğlum 19 aylık kan surubu verıyorum suan bırtanesı bıtmek uzere ne kadar sure ıle kullanılırsa daha etkılı olur ıyı ğünler

Kategori : Bebek-Çocuk Gelişimi
Merhaba kızım 1 yasında yıkanırken kulağına su kacmaması ıcın oturtarak yıkamıyoruz ne zaman oturtarak yıkamalıyız bırde su kacmasın dıye kulağına glıserınlı pamuk koymamızı soyledıler boyle bısey yapmamız doğru olurmu ?
Tesekkurler


Kategori : Bebek-Çocuk Gelişimi
Merhabalar Oğlum 14 aylık. Doktorumuzun önerisi ile VitAgil isimli vitamin şurubuna başladık.2 ay öncesi. Oğlum henüz yürüyemediği için boyumuz 85 cm olduğu için doktorumuz bugüne kadar aldığı vitaminlerin yetersiz kaldığını söyleyerek bu şuruba başladı. Sorum şu: vitamin şurubuna başladığımızdan beri oğlum aşırı agresifleşti, geceleri pek uyuyan bi çocuk değilti zaten ama sanki dahada arttı uykusuzluklarımız, gece uykundan ağlayarak kalmaya ayaklarımızda sallatmaya başladı. Bunun şurupla bir ilgisi olabilirmi. Günde iki kez veriyorum. 1 emi indirsem acaba. Yada neyle alakalı bi durumdur bu.

Kategori : Bebek-Çocuk Gelişimi
oğlum 6 aylık kilosu7.200 boyu 68.5 baş çevresi42.8 gelişimi nasıl.ayrıca çorbasına sebze olarak neler koyabilirim.teşşekürler

Kategori : Bebek-Çocuk Gelişimi
merhabalar 2 aylık ogluma sütüm yeterli olmuyor.az.bu yüzden mmecburen mamaylada takviye yapıyorum.ama sürekli elini agzına götürmeye parmaklarını yalamaya emmeye çalışıyor.bazen başarıyorda.acaba doymuyor mu?yoksa parmağını emme gibi bir huy edinmek üzere mi?eger gerçekten parmağını emmekse çabası bunun önüne geçmeli miyim nasıl?çok teşekkür ediyorum hoşçakalın



Kategori : Bebek-Çocuk Gelişimi
ıyı aksamlar hocam bugun saglık ocagına goturdum asısı ıcın hocam tartıya koyunca 15 bucuk kılo geldı boyu 82 santım geldı hemsıre sısman hastalına yakalanmıs dıyor bırsey fazla yemıyor hocam genelde anne sutu vs patades plav danone yogurt onlarıda fazla yemıyor 1.2 kasık acaba sısman hastalımı var ne yapmalıyım fazlamı kılosu yuruyunce dıs cıkartınca zayıflamazmı yardımınza ıhtıyacım var saygılarımla

Kategori : Dahili Çocuk Hastalıkları
merhaba 5 aylık oğluma dün tesadüfen yaptırmış olduğum kan testlerinde trigliserid -322 ,total lipid- 857, ast -75,alt-79 çıktı doktorum yüksek olduğunu aç karnına testlerin tekrarlanması gerektiğini söyledi eğer yapılacak olan testlerde gene yüksek çıkarsa nasıl bir tedavi yöntemi izlememiz gerekiyor şimdiden teşekkürler

Kategori : Bebek-Çocuk Beslenmesi
merhaba ben yeni bir üyeyim.benim kızım 4.5yaşında dogdugundan 1sene sonra kusmaları başlaı.zaten 2sene boyunca emzirmiş.ozaman çok emiyodur diye ek gıdada veriyodum herakde doyuyodur fazlasını çıkarıyo diyodum.ama bu şimdiye kadar devam etti şimdi kreşe gidiyorve zayıf bir çoçuk.kilosu 16 boyu 108.sürekli kusmasada kendini çok iyi kusturmasını biliyor yeteki tiksinsin bir şeylerden.kokulardan,arkadaşlarından bazen,yemeklerden .doktorlara çok götürdüm .bana sadece pskolojik dediler kendisi yapıyor herhangi bir hastalıgı yok.lütfen bana yardımcı olun .ilaç falan yokmu.


Kategori : Bebek-Çocuk Beslenmesi
MERHABALAR .BENİM 3 AY 26 GÜNLÜK BİR KIZIM VAR.MERAK ETTİĞİM ŞU BEBEKLER KAÇ GÜNDE BİR KAKA YAPAR.3-4 GÜNDE KAKA YAPMASI NORMALMİ.TEŞEKKÜRLER

Kategori : Bebek-Çocuk Beslenmesi
dupalac şurubu emziren anneler kullana bilirmi? saygılar


Kategori : Bebek-Çocuk Beslenmesi
selam 4 saat arayla sab simpşex veriyorum(7-8)damla.Gazını rahatça çıkartabiliyor ama büyük abdestini yaparken çok zorlanıyor ve huysuz oluyor.büyük abdestini yapsa bile yemyeşil bir renkte.bunun düzelmesi için neyapabilirim?Şimdiden teşekkürler.

Kategori : Bebek-Çocuk Beslenmesi
ben 17 günlük babayım kızım pelin 2510 gr doğdu eşim preklemsi şüphesiyle ege ün.sezeryanla doğum yaptı.doğumdan yaklaşık 10 günsonra sağlık ocağına gittiğimizde kızımın kilosunun 3100 gr olduğunu söylediler.eşimin sütü geliyor ama sütünün az geldiğini gözlemleyip dünden itibaren mamaya başladık.doğrumu yapıyoruz bilmiyorum.ayırca kızımın gaz sancıları başladı.sancılarını gidermek için ne yapabilirim?ilk çocuğumuz olduğundan oldukça acemiyiz.şimdiden ilginize teşekkür ederim.saygılar

Üye Ol

Ziyaretçilerimiz

www.pediatriportali.com sitesinin web hosting hizmeti natro - izgi Bilgisayar Sistemleri Ltd. tarafından sağlanmaktadır.
ocuk Doktoru - ocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı - Pediatri Uzmanı - ocuk sağlığı sitesi - ocuk doktorları - Pediatri - Pediatrist - Bebek