Uzman Bilgileri
 Adı Soyadı  Murat DOĞAN
 Üyelik Tarihi  26.1.2007 09:53:23
 Branş  Cocuk Sağlığı ve Hastalıkları
 Çalıştığı Kurum  
 İletişim Telefonu  * *** *******
 İletişim Adresi  *
 İstanbul
 Toplam Cevap Sayısı  34
 Aylık/Günlük Ortalama Cevap  0,23 / 0,01
Uzmanımızın son cevapladığı sorular
Kategori : Bebek-Çocuk Gelişimi
Sorusu :
merhabalar benim bir yakınımın çocuğu 12 aylık yeni yeni elinden tutup gezdiriyorlar fakat çocuk parmaklarının ucuna basarak yürüyor hiç düz basarak yürümüyor.bu normal midir?gelişimi gayet iyi görünüyor daha önce örümceğe bindi bunun etkisi olabilir mi? beni bu konuda aydınlatırsanız sevinirim.teşekkürler


Kategori : Cerrahi Çocuk Hastalıkları
merhaba Barış bey, kromozon sonuçlarımız eşimin 46xy, benim 46xx çıktı ama artık yapılacak bir şey yok diyorlar sizce varmı Türkiye'de yapılması gereken herşey yapılmış... ama oglumun biyopsi örneği Ege Üni. Hastanesinde mevcut Lütfen yol gösterin.. çok korkuyorum. çünkü bebekte veya bizde Örneğin (A) diye bir şey çıksaydı hamileyken karnımdan su alınıp örnek (A) bu bebekte de var mı diye bakacaklardı ama şimdi hiçbirşey bilmiyoruz. bebeğim hangi hastalıktan öldü... tabi sizde bilemezsiniz ama yol gösterin lütfen.. şimdiden teşekkür ederim. iyi çalışmalar

Kategori : Bebek-Çocuk Gelişimi
merhabalar 3,5 yaşında bir kızım var. oldukça iştahsız değişik şeylere hiç açık değil.küçüklüğünden beri beslenme sorunumuz var. hehangi bir vitamin kullanmıyorum kilosu tahmini 15 boyu 98-100 cm arası acaba ne yapmamı önerirsiniz. vitamin kullanmalımıyım. teşekkür ediyorum.

Kategori : Bebek-Çocuk Beslenmesi
Merhaba kizim Meyra saunda 50 gunluk 5 kilo 90 gram 57 cm boyunda anne sutu + Aptamil Ha iciyor ( AptamilHA hastaneden tavsiye etti doktorumuz benim alerjim oldugu icin sanirim)
Dogum kilosu 3 kilo 610 50 cm
Benim sorularim sunlar
Önceden aciktigi zaman elini agzina sokup emme hareketleri yapardi simdi yemek yedigi zaman tok olsa bile yapiyor acaba bu doymadigi anlamina mi geliyor..
ikincisi agzindan bazen köpuk cikartiyor normal ,mi degilse neden olabilir--
Aptamilpre kullaniyorum sutum cok az gunde 150 cc ancak cikiyor pompa yapiyorum emmiyor acaba aptamil 1 me gecmem gerekiyor..
tskr ederim


Kategori : Bebek-Çocuk Beslenmesi
kızım pazartesı gunu karın agrısı kusma ıshal halsızlık ve ates ıcıde kaldı sabah bırden bıre.öglene kadar atesını dusurmeye calıstım olmadı ılerleyen zaman ıcınde acıle götürdük.atesdüsürücü igne yapıldı.tahlıllerden kakası temız.kanda m3ikrop var denıldı.suan 3gungecdı halde ısal ve agrısı gecmedı.gece yatagına bıle yapıyo.normalmi.kanına mikrobu nasıl almıs olabılır.nelere dikkat etmelıyım.

Kategori : Çocuk Psikolojisi
Merhaba! 9 yaşında 3.sınıfa giden erkek ikiz kuzenlerim var.Kuzenimin birinde okuma ve yazma zorluğu,öğrendiğini unutma, çok konuşma çok soru sorma,konudan farklı şeyleri sormaya başlama, yanlız başına ders çalışmak istememe,bildiği şeyleri dahi onaylatma,özgüven eksikliği,zaman zamam dikkattini verememe,gibi sorunlar gölezliyorum.İlgi cekici şeyleri kolay kolay unutmuyor.Diğer kuzenim herşeyi çabuk kavrıyor.Bu konuda ne yapmalıyız.

Kategori : Dahili Çocuk Hastalıkları
20 günlük erkek çocuğum var,10 gündür sf kullanıyorum ancak burun tıkanıklığını geçiremedim ve uykuya dalarken yaklaşık 5 dk ellerini boksör gibi sallıyor ve başınıda hızlı hızlı sağa sola titretiyor. tavsiyelerinizi bekliyorum. teşekkürler.

Kategori : Dahili Çocuk Hastalıkları
merhabalar,oğlum 3aylık ve anne sütüyle besleniyor,kakasında kimi zaman yoğunlaşan sümüksü bir kıvam var,genel durumu iyi,ateş yok,budurum normalmidir(geniz akıntısının etkisi olabilirmi)yoksa amip gibi daha ciddi sorunlar olabilirmi,vakit ayırdığınız için teşekkür ederim...

Kategori : Bebek-Çocuk Gelişimi
OĞUMUN DİŞLERİNDE KOYULUKVAR DAHA YENİ ÇIKIYOR...SANKİ ÜST DİŞİ ÇÜRÜK GELİYOR... BÖYLE BİŞEY OLABİLRMİ...
1-FERRO SENOL KULLANIYORUM
2- DOĞUMDAN 4 AYKIK OLNA KADAR LARGOPEN KULLADIK RENAL PELVİS BÜYÜKOLDUĞU İÇİN...EĞER ÇÜRÜKSE NE YAPABİLRİM.. GÖREV İÇİN MARDİN KIZILTEPEDEYİZ.. BURADA İMKANLAR VARMI..TEŞEKKÜERLER...


Kategori : Bebek-Çocuk Beslenmesi
Merhabalar
Lütfen yardımcı olmanızı bekliyorum. bactrim şurubu kullanıyorduk tekrar kan gelmesi durumunda doktorumuz bezi görmek istedi ve bugün yine kan geldi doktorumuz kan olduğunu söyledi ve bactrime ek olarak FLAGYL yazdı, ve günde üç defada bunu kullanmamızı söyledi.Pazartesi günü tekrar gelirse görüşmemiz lazım dedi.Eve geldim yani yaklaşık 1 saat sonra yine bu defa sadece kan vardı bezinde. Ne yapmamız lazım pazartesiyi bekleyelimmi yoksa daha ciddi şeyler olabilirmi başka bir doktora başvurmamız gerekirmi?
yardımcı olursanız anlamadığımız bir durumdan kaynaklı korkudan kurtarmış olacaksınız.
Şimdiden teşekkürler


Kategori : Diğer
yatak odasinda bilgisayarin sagliga daha cok cocuklarin sagligina zararli oldugunu duydum dogrumu

Kategori : Çocuk Psikolojisi
mer zor bir bebeklik dönemi geçirdik 10 aylıkken odasını ayırdık bir kaç ay öncesine kadar uyku düzenimiz vardı fakat artık geceleri yatırırken bir süre ağlıyor ondan sonra uyuyor bir her ağladığında almıyoruz tabi eğer çok uzun süreli ağlamazsa fakat bunu her akşam ısrarla yapmaya başladı bu ağlamalar onu dahada olumsuz yönde etkilermi? gündüzleride uyumak istemiyor ben çok zorlanıyorum uyutmak için fakat anaanne yenge gibi kişilerde daha kolay uyuyor 12 13 saat uyumadığı oluyor çok hırçınlaştı vurma ısırma gibi huylar edindi nasıl vazgeçirebiliriz babaya ve bana aşırı düştü öyleki lavaboya bile tek göndermiyor evde ve gittiğimiz yerlerdedebenden hiç ayrılmıyor çocuklu ortamlara bile elimden tutup benide orada görüp başında beklememi istiyor fakat beni görmaden biryere gidersem bakan kişiye hiç huysuzluk yapmıyormuşkızımı arasıra anaanneye bırakmamın sakıncası varmıdır sizce kızımın olumlu yönde gelişmesi içinnasıl bir yol çizmeliyiz eşim ve ben ona gereken ilgi ve sevgiyi abartmadan dozunda vermeye çalışıyoruz onunla bir yetişkin gibi sıksık konuşuyoruz oyunlar oynuyoruz ama o yetinmeyip yanlızca hep onunla olalım istiyor buda beni zaman zaman bunaltıyor aslında algılama anlama anlatma kabiliyeti çok iyi fakat bulamadığımız eksik birşeyler var dakikada en az 10 kere anne anne diyor akşama kadar ne yapmalıyımki kızımın bu aşırı bunaltıcı davranışlarını ve uyku problemini çözeyim teşekkürler

Kategori : Çocuk Psikolojisi
merhaba
13 aylık bir oğlum var. vardiya usulü ile calışan bie anneyim. ayda 8 gün 24 saat nöbet tutuyorum.2-3-4 gün arayla nöbetim oluyor. geri kalan zamanlarda hep oğlumla birlikteyiz. her anımızı dolu dolu geçirmeye calışıyorum. nöbetçi olduğum günler 1 saat eve emzirmek için geliyorum. nöbetten geldiğim günler bütün gün etrafımdan hiç ayrılmıyor. hatta yemek bile zor yediriyorum devamlı emmek istiyor. bu şekilde çalışmak ileride oğlum için cok büyük sorunlar doğurur mu? psikolojisini ne şekilde etkiler ? görüşlerinizi bekliyorum. teşekkürler.


Kategori : Bebek-Çocuk Beslenmesi
Cevap için şimdiden tşk. ediyorum...Kızım 10. ayında şu son 1 haftadır hatta bu akşam 9 da yattı 12 ye kadar yarım saat arayla o kalktı ben yatırdım.ruh saglıgım bozuldu buna dayanamıyorum.İlac kullanmayı pek sevmiyorum.ama gücüm kalmadı atarax tavsiye edildi sitede bazı doktorlarımız tavsiye ediyor kimisi etmiyor..Uyku düzeni acısından kullanabilir miyim?

Kategori : Cerrahi Çocuk Hastalıkları
kızım 7.5 aylık doktor bana bazı testler yaptırdı 1 cısı tsh testi sonucu 0,744 cıktı bırdı hemogram testi bundada wbc 17.9 h lym 53.9 h cıktı korkulcak birşey yok denildi ama siz ne dersiniz

Kategori : Bebek-Çocuk Beslenmesi
merhabalar.oglum 27 ekımde 3 ayını dolduracak. bugune kadar hıc elını emmedı fakat su bırhaftadır elını parmagını emıyor yada kazagını emıyor. acaba budurum normalmı . degılse ne yapmalıyım. cevabınız ıcın sımdıden tesekkurler.

Kategori : Çocuk Psikolojisi
benim bebeğim yabancı gördüğünde yabancı yere gittiğimizde özellikle erkekleri gördüğünde inanılmaz derecede ağlamaya başlıyor ve ağlarken katılıyor nefesi kesiliyor susturamıyoruz yorgunluktan uyuyakalıyor en sonunda. ağlaması için hiç normal değil diyorlar bebeğim daha 5.5 aylık bu neden olur?

Kategori : Dahili Çocuk Hastalıkları
merhaba,bebeğim 5.ayını yeni bitirdi.dün hapşırma ve gözlerinde kızarıklık vardı bebeğimin.bugun burnu akmaya başladı.hapşırmalarıda var.ateş henüz çıkmadı.burnuda tıkanıyo arada.ne yapabilirim?ona nasıl yardımcı olabilirim?bebeğim emiyo.sık sık emzirmeye çalışıyorum.

Kategori : Çocuk Psikolojisi
lise öğretmeni olarak çalışan anne-baba, 1998 doğumlu kız ve 2004 doğumlu erkek çocuktan oluşan 4 kişilik aileyiz. 3 yaşını bitiren oğlumu kreşe verdim. Kreş öğretmenleri, arkadaşlarına zarar verdiğini ve dikkat dağınıklığı gördüklerini belirterek uzmana danışmamızı tavsiye ettiler. Dikkat dağınıklığının sebebi ve nasıl çözülebileceğiyle ilgili desteğe ihtiyacım var.

Kategori : Dahili Çocuk Hastalıkları
öncelikle ilginiz için teşekkür ederim! oğlum bir türlü iyileşemiyor arda 2,5 yaşında bir aydır öksürük devam edeiyor özellikle geceleri sabaha karşı kriz gibi öksürükle gelen öğürme ateş yok burun akıntısı sürekli devam ediyordu.Kullandığımız soğuk algınlığı ve öksürük şurupları işe yaramadı.Doktora gittik farklı doktor baktı.Ciğerleri temiz dedi astımdan şüphelendi burun açıcı verdi.Yine aynı şikayetler devam eetti bu defa doktoru baktı ciğerler temiz sinüzit dedi (oraceftin) adında antibiyotik verdi on gün kullandık öksürük ve burun akıntısı gitti ama bu defa gözleri yaşarıyor sanki ağlamış gibi oğlumun gözleri daha önceleri de yaşlanırdı;birde hastalandığından bu yana ağız kokusu var oğlumuz için ne önerirsiniz aceba başka sorun mu var.Yardımcı olabilir misiniz? Teşekkürler!

Kategori : Dahili Çocuk Hastalıkları
İyi günler kızımın bu rahatsızlığına hiç kimse cevap veremiyor.Kızım 8 aylık Bir aylıkken öylesine karaciğer enzimlerine baktırdığımızda AST 800-ALT 500 çıktı.Çukurova üniversitesi tıp fakultesine Prof.Dr.Mehmet SATAR’a götürdük,birçok tahliller yapıldı her şey temiz çıktı.(karaciğer büyüklüğü de normaldi)Doktor zamanla düşer dedi.Gerçektende her ay ölçtürdük yavaş yavaş düştü geçen ay AST 70 çıkmıştı bu ay tekrar tahlil yaptırdık Tahlil sonuçları;
AST 246-ALT 497
Demir 56
Total demir bağlama kapasitesi 320
UIBC 246
HORMON SONUÇLAR:
FERRİTİN 110
ELİSA SONUÇLARI:
HBs Ag 0,001 NONREACTİVE
Anti HBs(AUSAB) HIGH reactive
Anti HAV Igm NONREACTİVE

HEMOTOLOJİ SONUÇLARI:
NORMAL DEĞERLER
WBC 20.9 4-10
RBC 4.78 3.8-6.0
HGB 12.6 10-17
HCT 35.5 33-50
MCV 74.2 80-100
MCH 26.3 25-33
MCHC 26.3 28-40
PLT 509 100-450
RDW-SD 16.6 11-17
PDW 17.3 0-99
MPV 7.59 9-13
NEUT% 19 30-70
LYMPH% 69.3 15-40
MONO% 8.48 0-12
EO% 1.70 0-6
BASO% 1.48 0-1
NEUT# 3.98 1.5-7
LYMPH# 14.5 1-3.7
MONO 1.77 0.0-0.7
EO# 0.356 0.0-0.4
BASO# 0.309(H) 0.0-0.1

NOT 1:Yukarıdaki testten 10 gün sonra bir test daha yaptırdık.AST 120-ALT 146 ve karaciğer normal büyüklükte çıktı.
NOT 2:Bebeğimizde herhangi bir fiziksel sorun yok.Yanlış şu sıralar annesi idrar yolları enfeksiyonu geçiriyor.Hamileykende bu hastalığı geçirdi 5 gün hastanede yattı.Bilmiyorum bu bilginin faydası varmı?Şimdiye kadar doktorlar teşhis koyamadı bebegimizin rahatsızlığına.Sizin tahmininiz nedir?Teşekkür Ederim


Kategori : Bebek-Çocuk Beslenmesi
OĞLUM 9 YAŞINDA BOYU 1.29 KİLOSU 23 YAŞITLARINA GÖRE KÜÇÜK KALIYO MARİNCAP ADINDA BİR HAP ALDIM GELİŞİMİNE FAYDASI OLURMU BAŞKA NE KULLANABİLİRİZ

Kategori : Dahili Çocuk Hastalıkları
Kızımız Özdenur, 65 günlük, yaklaşık olarak 40.günden beri sadece yüzüstü yattığında uyuyor, yan veya sırtüstü çevirdiğimizde ise ayaklarını karnına çekiyor ve uyanıyordu. Ancak, son üç gündür birden ve şiddetli olarak ağlamalar başlıyor, annesini emdikten sonra karnında guruldama ve ağlamaya başlıyor, artık yüzüstü yattığında bile uyku problemi yaşıyor. Bu gün ise göz çevrelerinde kızarıklıklar oluştu, emzirdikten sonra dik vaziyette omuzumuza yaslayıp gaz çıkartmaya çalıştığımızda az miktarda kusmaya başladı. Bu durum neden kaynaklanır ve ne yapmamızı önerirsiniz.



Kategori : Cerrahi Çocuk Hastalıkları
merhabalar
oğlum togayhan ı 2004 yılında yani bundan 3 yıl önce muayenahanesi olan bir hekime evimizde sünnet ettirdik.iyileşmesi çok uzun sürdü bunu dokroruna sorduğumuzda bazı çocuklarda uzun sürebileceğini korkmamız gerektiğini söyledi.ama en az 1 yıl çocuk pipisini asla ellettirmedi yıkanırken dokundutturmadı acıyor diye..neyse sonunda iyileşti fakat hala çok sık pipim acıyor diye ağlıyor çocuk yazın denizdeyken bu şikayeti dahada çok artıyor.buda bizde acaba hatalı sünnet olabilirmi korkusu yarattı bu konuda bize yol gösterip bilgi verebilirseniz sevinirim.teşekkürler


Kategori : Çocuk Psikolojisi
mrb.benim 2.çocugum olduktan 2 hafta sonra büyük çocugum altını ıslatmaya başladı.halbuki yaklaşık 6 haftadır çişini çok rahat tutuyordu ve tuvalete yapıyordu.fakat kardeşi olduktan 2 hafta sonra altını ıslatmaya başladı.şimdi sürekli altına yapıyor.biz bu durumda ne yapmalıyız

Kategori : Bebek-Çocuk Beslenmesi
merhaba 10 aylık bebeğim var sadece anne sütü alıyor bu yeterlimidir teşekkürler

Kategori : Bebek-Çocuk Beslenmesi
lütfen cvp.layın...kızımın duzltımıs yası 3aylık.27 haft.dogmustu.aptamıl mamayla beslenıyor.anne sutu yok.cok iştahsıhsız son gunlerde.gunluk alması gereken mama mıktarı kaç cc?kılosu:6kg.bırde 2saatte bır 75cc yapıyorum bunun 60ını yıyor genelde.uzun saatler aç kalmasına ragmen mıktarını cogaltamıyorum,kusuyor.böyle sık beslenmesının zararı varmı?mamasına gunluk kullandıgımız vıtamın ve gavıskonu koydugumda iştahla yıyor.milumil i denedım degısen bırsey olmadı.mamaya katılacak farklı bırsey varmı?çokaz şekerın bırzararı olurmu,neyapabilırım bukonuda?tesekkurler

Kategori : Bebek-Çocuk Aşıları
20 gün sonra ishal aşımız var.Ama yan etkilerini okudukca yaptırıp yaptırmamakta kararsız kaldık.Yaptırmazsak sonra pişman olurmuyuz diye de korkuyoruz.İshal aşısı hakkında bilgi istiyorum.Teşekkürler.

Kategori : Bebek-Çocuk Beslenmesi
kizim 4 aylik ve anne sutu almayi uc aylikken birakti formula ile besleniyor gunduzleri 4 saatte bir yiyiyor geceleri de ayni sekildemi devam etmeliyim yada gece beslemelerini ne zaman durdurmaliyim ve bunun icin kolay bir yol varmidir su anda kilosu 7.264 kg.simdiden tum doktorlarimiza tesekkur ederim .

Kategori : Bebek-Çocuk Beslenmesi
oğlum 28 aylık doğumundan beri sürekli tek doktora götürdüm bu kez farklı bir dr kontrole götürdüğümde sol testisteki yumurtalığının hafif kaçma olduğunu yani hareketli testis ve pipi boyuda biraz küçük bende hemen üroloğa götürüp ürolog da bunu onaylayıp çok önemli olmadığını ve 3 tane hormon iğnesi verdi haftada 1 tane yapılacakmış. sonuçta bu hormon iğnesi oğluma gelişiminde bir zarar verirmi dr sorun çıkarmaz dedi fakat ben çok endişeliğim bu arada kendimde kontrol ettiğimde yumurtalıkları sürekli torbasında biraz zor yakalıyorum ama sonuçta torbada ben kasığa çıktığını hiç farketmedim veya bu gözle görülebilecek birşeymi oğlumun gelişimi çok normal 15 kilo boyunu şuan hatırlıyamıyorum fakat doktorumuz 3 yaşındaki çocuğun gelişiminde olduğunu söylüyor bana bu konuda bilgi verirseniz çok sevinirim.cevabınız için şimdiden çok teşekkür ederim



Kategori : Bebek-Çocuk Beslenmesi
merhaba benim sorum boy ile ilgili.bir çocuğun boyunun uzun olduğunu anlamak için hangi yaş önemlidir.yani hangi yaşta boy ölçüleri alınırsa uzun olacağı tahminleri yapılabilir.çocuklarımızın boyu uzun olması için neler yapabiliriz neler önemlidir.benim kızım 9 aylık ek gıdalara oyunlarla çok az yedirebiliyoruz bu boyunu etkilermi

Kategori : Bebek-Çocuk Gelişimi
merhaba kızım 9 aylık çok nadir anne dede ara sıra baba bilinçli olarak gel gel ve meme diyo.sadece sürünüyor sürekli yürütmemizi istiyor.ce e oyunu oynuyor agzına alini vurup bizim hareketimizi yapıyor bay bay ve el sallıyor.benim sorum gelişimi normalmi daha zeki olması için bir öneriniz varmı neler yapabilirim teşekkürler.

Kategori : Bebek-Çocuk Gelişimi
merhabalar 2 yaşındaki kızım teletabilerin cd cok seviyor ve devamlı izlemek istiyor uykudan uyanınca hemen acmamı istiyor fazla izlemek istemiyorum ama bu sefer hırcınlaşıyor acmam icin ısrar ediyor başdan sona kadar izlemiyor icindeki bazı bölümleri cok seviyor ve onları takp ediyor onların yaptıklarını yapmaya calışıyor kızıma izletmemelimiyim bu izleme 3-4 gündür başladı ondan önce böyle bir alışkanlıgı yokdu hatta t.v ye bile zor bakardı nasıl bir yol izlemeliyim tşk.ederim

Kategori : Dahili Çocuk Hastalıkları
zaman kaybetmeme açısından acilde artık normal derece kullanmak istemiyorum.chicco nun ve de braunun değişik ölçüm cihazları var biri kulaktan ölçüyor biri alından,ikiside fiyat olarak 100 ytl üzerinde tabii hiçbiri rektal ateşin yerini tutmaz ama sizce en doğru sonucu hangisi verir?bu söylediğim ürünler çocuğu çok az rahatsız edicek ,ağlamasına yol açmayacak pratik kullanımlı ürünler..ama almadan önce güvenilirliğinden emin olmak istedim.dijital ateş ölçerler (ucuz olanlar) 9 sn de ölçüm veriyor ama arada yaklaşık 1 derecetye varan farklar oluyor..saygılarımla

Üye Ol

Ziyaretçilerimiz

www.pediatriportali.com sitesinin web hosting hizmeti natro - izgi Bilgisayar Sistemleri Ltd. tarafından sağlanmaktadır.
ocuk Doktoru - ocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı - Pediatri Uzmanı - ocuk sağlığı sitesi - ocuk doktorları - Pediatri - Pediatrist - Bebek