Uzman Bilgileri
 Adı Soyadı  Mevlüt BİCAN
 Üyelik Tarihi  14.8.2007 18:25:47
 Branş  Cocuk Sağlığı ve Hastalıkları
 Çalıştığı Kurum  ÇOCUK SAĞLIĞI VE HASTALIKLARI HASTANESİ
 İletişim Telefonu  * *** *******
 İletişim Adresi  *
 Şanlıurfa
 Toplam Cevap Sayısı  89
 Aylık/Günlük Ortalama Cevap  0,66 / 0,02
Uzmanımızın son cevapladığı sorular
Kategori : Bebek-Çocuk Beslenmesi
Merhaba . Bebeğim 5.ayını bitirmek üzere. 7 kilo 200 gram .Bir ayda 100 gram almış. Kilo alımı çok iyiyken bu ay almadı. İştahı da azaldı. Bulunduğum yerde pratisyen hekimler var. Götürdüm sağlıklı bir bebek dediler. 7. aya kadar kilo almama hakkı var dediler. Doğrumu? İkizlerimden diğeri de 9 kilo 300 olmuş . O da fazla kilo almış. İki bebeğimde normal mi sizce?

Kategori : Bebek-Çocuk Gelişimi
oğlum 4 aylık oturtmayay ne zaman başlayabilirim?saygılar

Kategori : Bebek-Çocuk Beslenmesi
Merhaba,öncelikle bu siteyi kuranlara ve burda hizmet veren tüm doktorlara teşekkür ederiz.
Benım oglum bugun 9 ayına gırdı.Fakat sorunumuz cok sık aralıklarla grıp oluyor.Grıpolmadıgı durumlardada ara ara burnu tıkalı oluyor.Mesela akşam tıklalı oluyor sabah kalktıgımızda duzelmıs oldugunu goruyoruz hıc belli olmuyor yanı.Bırde 1 hafta once grıp gecırdık yıne ama oksuruk kaldı suan pedıtus surup kullanıyoruz gunde 3 defa yarım olcek ama hala dewam edıyor.Neden bukadar sık hastalandıgı hakkında bıze yardım edersenız cok sevınırım.Grıp asısını onerıyormusunuz gercı bu kıs gectı ama seneye olabılır?Yardımlarınız ıcın cok tesekkurler


Kategori : Bebek-Çocuk Beslenmesi
MERHABALAR .BU SORUYA CEVAP VERİRİSENİZ ÇOK TEŞEKKÜR EDERİM.KIZMA DR. PEDİSURE MAMA VERDİ YADA NESLENİN GUİGOZ MAMASIKULLANA BİLİRSİNİZ DEDİ.AMA KUM DÖKTÜRDÜĞÜNEÜ VE BÖBREKLERE ZARAR VERDİĞİNİ OKUDUM İNTERNETTEN .HANGİSİNİ KULLANMMAMI ÖNERİRİSİNİZ.22/06/2006 DOĞUMLU 10500KĞ 87 CM SÜT İÇİRMEMİZİ SÖYLEDİ KANSIZLIĞINDAN DOLAYI FERRUM ZİN VERDİ BİDE BU AMAMLARI ÖNERDİ.

Kategori : Bebek-Çocuk Gelişimi
oğluma eksofed şurubu kaç saat ara ile verebilirim

Kategori : Bebek-Çocuk Beslenmesi
merhaba;
kızım 5 buçuk aylık. doğumundan bu yana sadece anne sütü ile beslendi.son 3 haftadır hergün sabah elma, öğle yoğurt,akşamlarıda sebze püresi veriyorum.örneğin karnabahar haşlıyorum içine çok az zeytin yağı ilave ediyorum ve çatalla ezerek püre yapıyorum.aralarda ve gece beni emmeye devam ediyor.sütümde yeterli.biz ek gıdaya başladıktan beri kabızlık şikayetimiz var.çok az koyu renkte ve katı yapıyor.aceba erkenmi başladım.öneriniz nedir?


Kategori : Bebek-Çocuk Beslenmesi
iyi günler.öncelikle teşekkür etmek istiyorum bizi aydınlattığınız için.oğlum 8 aylık alabalık yedirebilir miyiz? yada hangi balık çeşitlerini önerirsiniz.

Kategori : Dahili Çocuk Hastalıkları
merhabalar,
oğlumun yaklaşık 40 gündür orta kulak iltihabı devam ediyor.2 gün öncede gribi başladı.burun tıkanıklığı oluyor.kulağı için kullandığım antibiyotiğe devam etmelimiyim?teşekkür ederim.


Kategori : Bebek-Çocuk Beslenmesi
merhabalar benim bebeğim 13 aylık anne memesine çok düşkün geceleri hiç durmadan meme emmek istiyor vede sabaha kadar uyku uyumuyor ve uyutmuyor ben artık anne sütünden ayırmak istiyorum fakat gece meme vermeden uyumuyor.bebeğimi fazla üzmeden onu memeden nasıl ayırabilirim ben yanındamı olmalıyım yoksa onu çok alışık olduğu anneannesinemi bırakmalıyım lütfen bana yardım edermisiniz şimdiden çok teşekkür ederim iyi çalışmalar

Kategori : Bebek-Çocuk Beslenmesi
merhaba oğlum bır hafta sonra 6. ayını dolduruyor.simdıye kadar sadece anne sutu ıle beslendı.5.ayın sonunda kılosu 8.300 gr dı.bundan sonra beslenmesıne hangı besınlerle devam etmelıyım.gunluk beslenme bıcımı ne olmalıdır.sımdıden tesekkurler


Kategori : Bebek-Çocuk Gelişimi
Sorusu :
merhabalar benim bir yakınımın çocuğu 12 aylık yeni yeni elinden tutup gezdiriyorlar fakat çocuk parmaklarının ucuna basarak yürüyor hiç düz basarak yürümüyor.bu normal midir?gelişimi gayet iyi görünüyor daha önce örümceğe bindi bunun etkisi olabilir mi? beni bu konuda aydınlatırsanız sevinirim.teşekkürler


Kategori : Bebek-Çocuk Gelişimi
Sitenize yeni üye oldum. Anne ve babalar için çok faydalı bir site olduğunu belirtmek isterim.Öncelikle bu sitenini kurulmasında emeği geçen herkese teşekkürler.Bu gün itibariyle 3 ay 22 günlük Kaan isminde bir bebğimiz var :-) Belki biraz farklı bir soru olacak ama ilk doğduğu zamanlarda Kaan'ı banyo yaptırmak çok hoşuna gidiyordu. Şimdilerde ise ayağına su değer değmez ağlamaya başlıyor ve onu banyo yaptırmak hem bize hemde Kaan'a eziyet haline geliyor. Belki bişeylerden korktu bilemiyorum ama onu banyoya nasıl aliştırabilirim? İlk çocuğumuz olduğu için fazla tecrübeli değiliz bu konularda. Şimdiden teşekkürler. İyi çalışmalar.

Kategori : Bebek-Çocuk Beslenmesi
2ay 3kaftalık erkek bebeyim var.doktor bıngıldağının normalden biraz küçük old.söyledi.ama devit3 3damla verilebiler dedi.3aylıkken de bıngıldak kapanabilrmiş.bilgi verirseniz sevinirim.teşekkürler

Kategori : Bebek-Çocuk Gelişimi
6 aylık bebeğim uykuya dalmakta zorlanıyo bütün gece toplam 9 saat uyuyo ama her saat başı uyanıyo her uyandığında emmiyo yani tok ama sallamadanda uyumuyo bay bay damla önerildi sizin bu damla hakkında bilginiz varmı varsa beni aydınlatırsanız sevinirim


Kategori : Bebek-Çocuk Aşıları
kızım 4 yasında asılarını hep ital ası olarak yaptırdım yanı 5bıyerde olanlardan ama 15 aylıkken yapılan su çiçegi aşsını unutmuşum su çiçegi 5 biyerdelerin içine dahilmi degilse şimdi yaptırmamın bir sakıncası varmı saygılarımla


Kategori : Bebek-Çocuk Aşıları
merhabalar benım 8 aylık bır kızım var doktorumuz 9 cu ve 11 ayda olmak uzere 2 dozluk prevenar asısı verdi ben bunu 4 doz dıye duymustum 2 doz yeterlımıdır ayrıca kızım hala emeklemıyor sızce normalmıdır hareketlerının dıger cocuklara nazaran yavas olması benı endıselendırıyor sımdıden tesekkurler

Kategori : Bebek-Çocuk Beslenmesi
15merhaba öncelikle soruma cvp verebilirseniz minnettar kalırım.15 aylık bir oğlum var ve sürekli yediğini kusuyor ilaçlarlarda fayda etmiyor.ne yapacağımı şaşırdım lütfen yardımcı olursanız sevinirim.........

Kategori : Bebek-Çocuk Beslenmesi
slm benim 4 yaşında bir kızım var doktoru kalbinde üfürük olma ihtimali var dedi kalp ekosunun çekilmesi lazım sizden ricam istanbulda sigortaya bağlı (ssk) kalp ekosunu çeken hastene adı vere bilirmisin mümkünse avrupa yakasındaki hastaneler olsun.

Kategori : Bebek-Çocuk Beslenmesi
öncelikle bizi aydınlattığınız için teşekkür ederim.bebeğimin çok pişik problemi oluyor poposundan bacaklarına doğru olan boğum boğum olan yerleri çok pişiyor pudra ve dermo trosyd adlı pişik ilacınıda kullanıyorum ama faydasını göremedim .altını aldıkdan sonra kuruluyorum nemlide bırakmıyorum.bezide sürekli her pislettiğinde değiştiriyorum.başka ne yapabilirim?önerdiğiniz bir krem varmı?(daha 3 aylık)

Kategori : Bebek-Çocuk Beslenmesi
6aylık kızıma bir ay önce düzenli olarak ek gıdalara başladım piyasada satılan kaşık mamalarını vermeli miyim ve günde kaç kez ve ne kadar ml. vermeliyim.

Kategori : Bebek-Çocuk Gelişimi
merhabalar 3,5 yaşında bir kızım var. oldukça iştahsız değişik şeylere hiç açık değil.küçüklüğünden beri beslenme sorunumuz var. hehangi bir vitamin kullanmıyorum kilosu tahmini 15 boyu 98-100 cm arası acaba ne yapmamı önerirsiniz. vitamin kullanmalımıyım. teşekkür ediyorum.

Kategori : Bebek-Çocuk Beslenmesi
merhaba,
14.02.2007 doğumlu kızım sadece anne sütü ve milimil 3 biberon maması içiyor. kaşık maması ve ek gıda almıyor. bugünse biberon mamasını da reddetti ve çok az emiyor. ve çok mızmız, uykuları düzensiz geç saatlere kadar uyumuyor. ve bazen uykusundan ağlayarak uyanıyor. ne yapmalıyız? anne sütü ve biberon mama bebeğimin büyüme ve gelişimi için yeterli mi?
teşekkür ederim.


Kategori : Bebek-Çocuk Beslenmesi
merhaba,2,5 aylık kızım var ,benım sorum doğumdan sonra Dr um demir hapı konusunda bir şey söylemediği için kullanmayı bıraktım.devam etmelimiydim?vaktiniz için teşekkürler..

Kategori : Dahili Çocuk Hastalıkları
20 günlük erkek çocuğum var,10 gündür sf kullanıyorum ancak burun tıkanıklığını geçiremedim ve uykuya dalarken yaklaşık 5 dk ellerini boksör gibi sallıyor ve başınıda hızlı hızlı sağa sola titretiyor. tavsiyelerinizi bekliyorum. teşekkürler.

Kategori : Dahili Çocuk Hastalıkları
merhabalar,oğlum 3aylık ve anne sütüyle besleniyor,kakasında kimi zaman yoğunlaşan sümüksü bir kıvam var,genel durumu iyi,ateş yok,budurum normalmidir(geniz akıntısının etkisi olabilirmi)yoksa amip gibi daha ciddi sorunlar olabilirmi,vakit ayırdığınız için teşekkür ederim...

Kategori : Bebek-Çocuk Aşıları
kızım 7 yaşında bugün cefaday igne vuruldu igne yerinde aşırı agrı var kızm üstüne basmakta zorlanıyor.ne yapmam lazım acaba


Kategori : Bebek-Çocuk Aşıları
Merhaba 10 aylık oğlumda geçen hafta öksürük ve burun akıntısı vardı.Şurup olarak sekrol ve bricanlyn kullandım.Şu anda iyileşti.Bundan sonra grip aşısı yaptırabilir miyim?Aşının hiç hasta olmadan yapılması gerektiğini duydum.Ne kadar doğru acaba?İyi çalışmalar hepinize kolay gelsin...Teşekkür ederim

Kategori : Bebek-Çocuk Beslenmesi
kalçadaki açı bozukluğunun kalça çıkığı yönünde olduğunu nasıl anlayabiliriz


Kategori : Bebek-Çocuk Gelişimi
2 aylık oğlumuz var ayaklarının şimdiden ayaklarının üzerine bastırıp dik tutmamızın sakıncası varmı ve ayrıca erkek çocuğu ne zaman sonra oturtulmaya çalışılabilir teşekkürler

Kategori : Bebek-Çocuk Beslenmesi
merhabalar.sitenizi yakından takip etmekteyim.bence bütün annelerin yada hepsi olmasada birçoğumuzun merak ettiği tek soru; bebeğin boyu ve kilosu:)))normal mi?genellikle akraba ya da komşularında bizimkine yakın bebekleri olur ve kıyaslamalar hep yapılmaktadır.her ne kadar da yapılmaması gerektiğini bilsek bile.benim merak ettiğim konu ise persentil hesapları ileride ulaşacağı boyun ne kadar göstergesi?örneğin benim boyum 170 babanın boyu:180 oğlum 51 cm doğdu.annem 155 cm.ben 53 cm doğmuşum.bu tabloları ne kadar dikkate almamız lazım.şahsen ben çok etkileniyorum.etkilenmemem gerektiğini bilmeme rağmen.tşk.

Kategori : Bebek-Çocuk Beslenmesi
merhaba bebeğim 7,5 aylık kaç saatte bir beslemeliyim.günde 3 veya 4 defa yiyiyor.her ne yedirirsem 100 ml lik yiyiyor.sanki ne kadar yediğini biliyor .ondan fazlasını yemiyor.sizce bu tarz beslenmemiz doğrumu.tşk ederim.

Kategori : Bebek-Çocuk Beslenmesi
merhaba 22 aylık oğlum var.bazen yemeğını yedıkten sonra kusuyor.merak ettığım sey yedıklerı bosuna mı gıtmıs oluyo.yoksa vucut yedığı sebze,meyve,et vs vıtamınlerını almıs oluyomu.kusmayla bırlıkte vucuddan baska neler cıkıyo magnezyum,tuz vs.. bunlar ıcın bısey yapmamız gerekıyor mu? (umarım sorumu doğru kelımelerle sorabılmısımdır) sımdıden tesekkurler

Kategori : Bebek-Çocuk Beslenmesi
merhabalar.oglum 27 ekımde 3 ayını dolduracak. bugune kadar hıc elını emmedı fakat su bırhaftadır elını parmagını emıyor yada kazagını emıyor. acaba budurum normalmı . degılse ne yapmalıyım. cevabınız ıcın sımdıden tesekkurler.

Kategori : Bebek-Çocuk Beslenmesi
16 aylıkken oğluma su çiçeği aşısı yaptırdım.oğlum aşıyı görünce ağlamaya başladı ve 4-5 dk kadar aşısını yapamadı.aşının etkisi
geçmişmidir.yani aşı açıldıktan sonra tam olarak ne kadar süreyle
yapılmalıdır.teşekkürler


Kategori : Bebek-Çocuk Beslenmesi
benim oğlum 2.5 yaşında.kahvaltı öğününde sadece haşlanmış yumurta ve 15 tane bebe bisküvisi ve süt ile hazırlanmış mamasını yiyor bunun haricinde peynir,zeytin,reçel vs. yediremiyorum.bu yetersiz biliyorum ama benim sorum her gün bir yumurta onun için fazla mı?çocuğumun kilosu iyi ama yemediği besinlerdeki vitaminler için bir vitamin şurubu kullanmalı mıyım?eğer kullanmam gerekiyor derseniz bana neyi önerirsiniz?

Kategori : Dahili Çocuk Hastalıkları
İyi günler kızımın bu rahatsızlığına hiç kimse cevap veremiyor.Kızım 8 aylık Bir aylıkken öylesine karaciğer enzimlerine baktırdığımızda AST 800-ALT 500 çıktı.Çukurova üniversitesi tıp fakultesine Prof.Dr.Mehmet SATAR’a götürdük,birçok tahliller yapıldı her şey temiz çıktı.(karaciğer büyüklüğü de normaldi)Doktor zamanla düşer dedi.Gerçektende her ay ölçtürdük yavaş yavaş düştü geçen ay AST 70 çıkmıştı bu ay tekrar tahlil yaptırdık Tahlil sonuçları;
AST 246-ALT 497
Demir 56
Total demir bağlama kapasitesi 320
UIBC 246
HORMON SONUÇLAR:
FERRİTİN 110
ELİSA SONUÇLARI:
HBs Ag 0,001 NONREACTİVE
Anti HBs(AUSAB) HIGH reactive
Anti HAV Igm NONREACTİVE

HEMOTOLOJİ SONUÇLARI:
NORMAL DEĞERLER
WBC 20.9 4-10
RBC 4.78 3.8-6.0
HGB 12.6 10-17
HCT 35.5 33-50
MCV 74.2 80-100
MCH 26.3 25-33
MCHC 26.3 28-40
PLT 509 100-450
RDW-SD 16.6 11-17
PDW 17.3 0-99
MPV 7.59 9-13
NEUT% 19 30-70
LYMPH% 69.3 15-40
MONO% 8.48 0-12
EO% 1.70 0-6
BASO% 1.48 0-1
NEUT# 3.98 1.5-7
LYMPH# 14.5 1-3.7
MONO 1.77 0.0-0.7
EO# 0.356 0.0-0.4
BASO# 0.309(H) 0.0-0.1

NOT 1:Yukarıdaki testten 10 gün sonra bir test daha yaptırdık.AST 120-ALT 146 ve karaciğer normal büyüklükte çıktı.
NOT 2:Bebeğimizde herhangi bir fiziksel sorun yok.Yanlış şu sıralar annesi idrar yolları enfeksiyonu geçiriyor.Hamileykende bu hastalığı geçirdi 5 gün hastanede yattı.Bilmiyorum bu bilginin faydası varmı?Şimdiye kadar doktorlar teşhis koyamadı bebegimizin rahatsızlığına.Sizin tahmininiz nedir?Teşekkür Ederim


Kategori : Bebek-Çocuk Beslenmesi
OĞLUM 9 YAŞINDA BOYU 1.29 KİLOSU 23 YAŞITLARINA GÖRE KÜÇÜK KALIYO MARİNCAP ADINDA BİR HAP ALDIM GELİŞİMİNE FAYDASI OLURMU BAŞKA NE KULLANABİLİRİZ

Kategori : Bebek-Çocuk Beslenmesi
bebeğim bir yaşında kızamık ve su çiçeği aşısını hemenmi yaptırmalıyım iki aŞI ARASI KAÇ GÜN OLMALI TEŞEKÜR EDERİM

Kategori : Bebek-Çocuk Beslenmesi
merhaba 10 aylık bebeğim var sadece anne sütü alıyor bu yeterlimidir teşekkürler

Kategori : Bebek-Çocuk Aşıları
20 gün sonra ishal aşımız var.Ama yan etkilerini okudukca yaptırıp yaptırmamakta kararsız kaldık.Yaptırmazsak sonra pişman olurmuyuz diye de korkuyoruz.İshal aşısı hakkında bilgi istiyorum.Teşekkürler.

Kategori : Bebek-Çocuk Beslenmesi
Selamlar
Bebeğim Şu An 4 Aylık yaklaşık 1 aydan beri her emdiğinden sonra kusuyor.ve gaz çıkardıktan sonrada kusuyor hani günde 1-2 kez olsa normal diyeceğim ama her emzirmemden sonra mutlaka biraz kusması oluyor bazen bu kusma aşırı miktarda olabiliyor bebeğim anne sütü ile besleniyor bunun sebebi ne olabilir..? Bebeğe ne gibi zararlar verebilir..? mümkünse önerilerinizi almak isterim. çok teşekkürler


Kategori : Dahili Çocuk Hastalıkları
KOKULU KAKA YAPAN, KOKULU KUSAN BIR BEBEGIN USUTTUGUNU MU DUSUNMELIYIZ. KOKULU IFRAZAT BIR SORUNA MI DELALETDIR..


Kategori : Bebek-Çocuk Gelişimi
Merhaba
16 Aylık kızımın Dogum kilosu 3650gr boyu 51cm suanki kilosu 14kg boyu 84 cm
Birkac ay once sacının on kısmının 1-2 telınde beyaz sac oldugunu fark ettik sebebi ne olabilir annesi olarak benimde ergenlik cagında saclarım beyazlamaya baslamıstı kalıtsal olabilirmi
Ayrıca temizligine titizlikle dikkat etmemize ragmen kafasını-ozellikle arka tarafını- asırı sekilde kasıyor.Yedikleri ile ilgili alerjik bir durum olabilirmi.
ilginize tesekkür ederim.


Kategori : Bebek-Çocuk Beslenmesi
merhabalar 7 aylık oğlum 9.120 gr.ayına göre iri ibr bebek.hala beslenmesinin %60-70.i anne sütü.2 aydır ek besinleri veriyorum.Pediatristimiz 4-4,5 saat arayla beslememi söyledi.siz ne dersiniz,ek besinlerde neler vereyim?şimdiden cevap için teşekkürler

Kategori : Bebek-Çocuk Beslenmesi
kızıma 5 gün önce doktorda öksürük şikayetiyle macrol, asist, actıdem verildi. Öksürük ve balgam problemi vardı. Hala aynı şikayetlere devam ediyor. Bu arada bu şikayetler grip aşısı yaptırdıktan sonra ortaya çıktı. Ne yapmalıyım.

Kategori : Bebek-Çocuk Beslenmesi
merhabalar.iki aylık bebeğimde sürekli kusma var.kilo alımı aylık yaklasık ayda 900 gram.kusmasının nedeni neye bağlı olabilir?dogum kilosu 2950 gram şuan 4700gram ilginize şimdiden teşekkürler.

Kategori : Bebek-Çocuk Aşıları
merhabalar, yaklaşık bir hafta önce 2 aylık oğluma verem aşısı yapıldı.ebe hanım aşı yerinin kabuk bağlayacağını belirtti.fakat aşı yerinde hic bir iz yok,aşının tutmama olasılığı olabilir mi?yeniden aşı yaptırmak gerekli mi?

Kategori : Dahili Çocuk Hastalıkları
iyi akşamlar.Kızım 2 ay 10 günlük.doğum kilosu 3500 gr.suan ki kilosu ise 6400 gram.ikinci ay aşılarını yaptırdık.herhangi bir sorun görünmüyor.ancak bazı aksamlar hırıltılı nefes alıyor.sanki boğazında balgam varmış gibi bir ses bir süre sonra kendiliğinden geçiyor.ateşini kontrol ediyoruz ve bakabileceğimiz başka şeylere bakıyoruz herşey normal.sizce bunun sebebi nedir ne yapmalıyız?
ilginiz için teşekkür ederim.saygılar


Kategori : Bebek-Çocuk Beslenmesi
benim 9aylik kizim var 8ay emzirdim simdi emzirmeyi biraktim
ve sol gögüsüm digerinden cok büyük ve bu beni son derece rahatsiz ediyor yapabilecegim bir sey varmi acaba.
cevabiniz icin simdiden tesekkür ederim,


Kategori : Dahili Çocuk Hastalıkları
öncelikle böyle bir site hazırladığınız için sonsuz teşekkürler.3,5 yaşındaki oğlum üç günden beri grip.şiddetle korumamıza rağmen sanırım 45 günlük bebeğimede bulaştı ve bugün ondada burun tıkanıklığı ve gözlerde sulanma başladı.şu an yaklaşık 5,5 kilo ve sadece anne sütü alıyor.daha fazla ilerlememesi içinne yapabilirim? ilaç olarak ne önerirsiniz?ıhlamur ve papatya çayı kullanabilir miyiz?

Üye Ol

Ziyaretçilerimiz

www.pediatriportali.com sitesinin web hosting hizmeti natro - izgi Bilgisayar Sistemleri Ltd. tarafından sağlanmaktadır.
ocuk Doktoru - ocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı - Pediatri Uzmanı - ocuk sağlığı sitesi - ocuk doktorları - Pediatri - Pediatrist - Bebek