Uzman Bilgileri
 Adı Soyadı  Rahmi ÖZDEMİR
 Üyelik Tarihi  22.12.2007 16:09:26
 Branş  Cocuk Sağlığı ve Hastalıkları
 Çalıştığı Kurum  
 İletişim Telefonu  * *** *******
 İletişim Adresi  
 Hakkari
 Toplam Cevap Sayısı  50
 Aylık/Günlük Ortalama Cevap  0,39 / 0,01
Uzmanımızın son cevapladığı sorular
Kategori : Dahili Çocuk Hastalıkları
2,5 yaşında oğlum var.Akdeniz anemisi taşıyıcısı dendi.Doktor hayatını diğer insanlar gibi devam ettireceğini söylediler,sadece taşıyıcı olan birisiyle evlenemeyeceğini söylediler.Çocuğum çok hareketli kilosu normal ve genellikle canlı,sadece fazla kıyma et türü yemiyo.Acaba vermemem gereken bir ilaç varmı?Nasıl beslemeliyim beslenmeyle bir alakası varmı.Kırmızı eti fazla yemiyo acaba ilerde halsizlik yaparmı?Beslenmeyle alakası varmı?Kanı normalde 10 ve bu civarlarda seyrediyo.Nasıl davranmalıyım.Şimdiden teşekkürler hepinize kolay gelsin.

Kategori : Dahili Çocuk Hastalıkları
merhaba 8 ayını doldurmak üzere olan oğlumun iki gündür burnu tıkalı durumda.geceleri zor nefes alıyor.bugünde burnunun aktığını farkettim.burnun tıkalı olması dışında bir sıkıntısı yok.her zamanki gibi oynayıp gülüyor.deniz suyu sıkıyorum.bunun dışında ilaç kullanmam gerekli midir.ne yapabiilrim .yardımcı olursanız çok sevinirim.

Kategori : Dahili Çocuk Hastalıkları
İyi geceler arkadaşımın oğlu 7 yaşında yaklaşık üç haftadır sürekli bacaklarının arasını ve poposunu kaşıyor doktor kıl kurdu olabilceğini söylemiş ve ilaç vermiş kullandılar fakat hiçbir faydası olmadı gözle görünür birşeyde yok aslında ne bişik nede soyulma yok neden olabilir acaba ne yapmak gerekir

Kategori : Bebek-Çocuk Beslenmesi
BUTUN SEBZE PURE TARIFLERINDE DEGISIK SEBZELERIN YANINDA HEP PATATES VAR PATATESI HER PURE YADA CORBADA KULLANMAKMI GEREKIYOR

Kategori : Cerrahi Çocuk Hastalıkları
Merhaba kızım şuan 7,5 aylık diş çıkartıyor 2 gündür ateşi var 4-6 saat arayla yarım paranox fitil veriyorum 3. gün de devam ederse paranox fitil verebilirmiyim kaç gün verilebiliyor ? Ateşi 38 veya 38,5 oluyor. teşekkür ederim.


Kategori : Bebek-Çocuk Aşıları
prevanar marka konjegu pnomokok aşısı aldım ancak kızım 3 aylık olduğu için yaptırmakta tereddüt ediyorum reçetede 1.5 veya 2 aylıkken başlanması yazıyor, daha sonra 12 aylık ve üstü olanlar içinde açıklamalar yapılmış ancak 3 aylık bebek için net bir açıklama yok internet sitenizde 3 aylık için 2 ay arayla yaptırılması bazı sorularda cevaplanmış bu her marka aşı için geçerlimi çünkü başka markalarda var ayrıca benim aşının reçetesinde 12 ay üstünede 1 ay yapılması gerektiği yazıyor tereddütde kaldım beni aydınlatmanızı rica ediyorum. yaptırmalıyım

Kategori : Bebek-Çocuk Beslenmesi
merhaba kızım 6.5 aylık danino meyveli yogurt verebilirmiyim?günde kaç tane verebilirim?

Kategori : Bebek-Çocuk Beslenmesi
doktor bey kızım 11 aylık soya eti yedirebilirmiyim

Kategori : Bebek-Çocuk Beslenmesi
KABAGIN TEK BASINA PURE OLARAK VERILEMSI GEREKIYOR DIYE DUYDUM DOGRU MUDUR

Kategori : Bebek-Çocuk Beslenmesi
kızm sabahları kalktığı zaman ağzı çok kokuyor.normalde hiç kokmuyor.ağznda çürük diş yok.bu kokunun nedeni ne olabilir acaba?ilginize sonsuz teşekkürler


Kategori : Bebek-Çocuk Aşıları
iyi aksamlar 4 aylık bebegım var bugun karma asısı oldu (ınfanrix ıpv hib) cok huzursuz sureklı aglıyo atesı yok 36,1 ne yapmam gerekıyor tamol surup ıcırdım tesekkur ederım


Kategori : Dahili Çocuk Hastalıkları
2 yaşındaki kızımın kan değerleri

kızım 2 yaşında . bir haftadır ateşli. 39.5 dereceye kadar çıkıyor.bir hafta önce doktor combicid verdi.aynı gün yüzünde ve vücudunda döküntüler çıktı .bu kez alfasid iğneye geçti.ama döküntüleri geçmedi.Alfasidi de kesti. Bu güne kadar genel durumunda pek düzelme olmadı. iki gün önce ateşi yine 39 a çıktı. bulantı kusma ishal yok.bugün yine doktora gittik.tahlil istedi çıkan sonuçları değerlendiriseniz çok sevinirim .şimdiden teşekkürler.başka bir hastaneye gitmelimiyiz?bu konuda da fikrinizi yazarsanız çok sevinirim.

WBC 7.3
RBC 5.25
HGB 12
HCT 37.7
MCV 71.8 L (76-96)
MCH 24.1 L (27-32)
MCHC33.5
RDW 13.8
PLT 300
MPV 7.2 L (8-12)
LYM 5.1 H (1.5-4.0)

MONO 0.9 H (0.0-0.8)
NEU 1.1 L (2-7.5)
EOS 0.2
BASO 0.0
LYM%69.3 H (20-45)
MONO%12.8 H (0-10)
NEU%14.5 L (40-75)
EOS%2.8

SEDMENTASYON SONUÇ 8 (0-20)

BİYOKİMYA
ALKALEN FOSFATAZ 157 (38-126)
ALT 13 AST 29




Kategori : Dahili Çocuk Hastalıkları
giata testi neden yapılır

Kategori : Dahili Çocuk Hastalıkları
mrb benim 23 aylık oglum var 1 haftadır grip di klomaks antibiyotik kullandım bugun sabah kalktı 39 ateş azı dişi çıkıyo o yaparmı doktora götürdüm gripten dolayı dedi diş yapmaz eli ayakları buz gibi oluyo ateşi çıkcagı zaman ne yapmalıyım ne öneririsiniz

Kategori : Bebek-Çocuk Gelişimi
bebegim 2 aylik 15 gun once ateslendi ve tek bacagi titredi simdi iyi ama gecen gun emziriken ve bugun altini yikadiktan sonra tekrar birkac sn suren tek bacakta titreme oldu sebebi ne olabilir dr gitmeden sizede danisma k istedim tesekkurler

Kategori : Bebek-Çocuk Gelişimi
iyi akşamlar bebekler 6,aydan sonra ayda ortalama kaç kilo gram alırlar? şimdiden teşekkürler.

Kategori : Bebek-Çocuk Gelişimi
8 aylık erkek bebegimin yürüteci kullanmasının testislerine zararı varmıdır?(halk arasında böyle bir söylenti var da kafam karıştı)yardımcı olursanız sevinirim şimdiden tesekkürler


Kategori : Dahili Çocuk Hastalıkları
3.5 yaşındaki oğluma cumartesi günü deposilin 6.3.3 adlı iğne yapıldı.Normalde 2 veya 3 günde kaka yapan çocuk şimdi hergün yapıyor.İshal değil.Antibiyotik kullandığında da böyle oluyordu.Bu iğnenin yan etkisi olabilir mi?Şimdiden teşekkürler.

Kategori : Bebek-Çocuk Beslenmesi
bebeğim 26 günlük sütüm doymasını sağlıyordu.meme uçlarımda çatlaklar meydana geldi ve sütüm eskisi gibi bebeğime yetmiyor.sütüm çok azaldı o yüzden mama takviyesi yapıyorum sütümün çoğalması için ne yapmalıyım.

Kategori : Bebek-Çocuk Beslenmesi
merhaba oğlum 3-4 gündür günde 8-9 defa öksürüyor benical şurup veriyorum ama hala derin öksürüyor ne yapabilirim?teşekkürler iyi çalışmalar.

Kategori : Bebek-Çocuk Beslenmesi
meraba 19 aylık kızım inek sütünü sade içmiyor.yeni çıkan omega 3lü sütlerden içiyor.bu sütlerin ona zararı olurmu?teşekkürler


Kategori : Bebek-Çocuk Beslenmesi
9 aylık bebeğim var kivi suyu veya kivi yiye bilirmi?

Kategori : Bebek-Çocuk Beslenmesi
kızım 7nci ayının içinde ve aşılarını sağlıkocağında yaptırıyoruz özel aşıyla orda yaptırdığımız aşının negibi farkı var bunu merak ediyorum doğurusu hangisi sizce şimdiden teşekürler

Kategori : Bebek-Çocuk Beslenmesi
3,5 aylik kizimin öksürügü ve hiriltisi var anne sütüyle besleniyor atesi ise 38derece sizce normalmi

Kategori : Bebek-Çocuk Beslenmesi
Merhaba,
VitAgil isminde bir multivitamin şurubunun reklamını gördüm ve reklamı gördüğüm site tarafından numune bir şişe tarafıma gönderildi.Sadece tarım bakanlığı onayı var Bu yüzden oğluma verip vermeme konusunda karasızım. Oğlum çok iştahsız ve çok çabuk hastalanıyor. Bu şurubu güvenerek oğluma verebilirmiyim.


Kategori : Bebek-Çocuk Beslenmesi
merhabalar.kızımın aşıları 6. ayında bitti.diğer aşı zamanımız 1 yaşında.ateşlenmesin diye hep özel aşı yaptırdık.bir kaç sitede okuduğum yazılarda kızamık aşısının 9 .ayda yapılması yazıyor.bizim için acaba bir sorun olurmu.dahası dr muz bize aşılarla ilgili hiç bir açıklama yapmadı.teşekkürler

Kategori : Bebek-Çocuk Beslenmesi
mrb
kızım 6 aylık ve bu ay Ferro Sanol isimli damlaya başladım. fakat kızım bu ilacı tek başına almak istemiyo bende ek gıdalarına karıştırıp veriyorum. bunun bi sakıncası varmı? kızım bu arada 9 kilo ve kan ve demir eksiği ile ilgili bi sorunu yok. ayrıca bu ilacı kullanmamız sorunlu mu? kullanmasak ne tür olumsuzluklarla karşılaşırız.
bilgileriniz için şimdiden teşekkür ederim.


Kategori : Bebek-Çocuk Beslenmesi
merhaba
benım 70 gunluk bır kızım var..4 gundur kakasını yapamıyor..acaba agızdan zaytınyagı vermek dogru olur mu?tesekkurler


Kategori : Bebek-Çocuk Beslenmesi

mrb,5 aylık bebeğimi günde kaç öğün beslemeliyim?yardımcı olursanız sevinirim.


Kategori : Bebek-Çocuk Beslenmesi
kızım 9.ayını doldurdu pütürlü gıdaları yemiyor.en ufak bir tanecik bile gelse ağzına kusuyor.bu refleksmidir ne yapmalıyım.kilosu 10.300gr

Kategori : Bebek-Çocuk Beslenmesi
İYİ ÇALIŞMALAR 08/03/2007 DOGUMLU BİR KIZ BEBEĞİM VAR.HALEN ANNE SÜTÜ ALMAKTA.PASTÖRİZE İNEK SÜTÜNÜ NEZAMAN NASIL VERÖELİYİM.BEBEGİM BİBERO HİÇ KULLANMADI.
TEŞEKKÜRLER


Kategori : Bebek-Çocuk Beslenmesi
Bebeğim 6 aylık.Ek besin hazırlanırken örneğin muhallebi ve yoğurt yapımında inek sütünü kullanabilir miyim? Hazır mamaları kullanmamızın bir sakıncası var mı? Teşekkürler..

Kategori : Bebek-Çocuk Beslenmesi
Bebeğimize yanlışlıkla oda ısısında 8 saat kalmış anne sütü verdik. Tehlikeli midir? Doktora götürmemiz gerekir mi?

Kategori : Bebek-Çocuk Beslenmesi
bebegim anne sutunu emmiyor hastanede bir hafta kaldk biberona alisti bundan olabilir mi sutum zaten cok degildi giderek azaliyor pompalayip veriyorum mamada iciyor ne yapabilirm

Kategori : Dahili Çocuk Hastalıkları
iyi çalışmalar benim kızımın bacağında ve kalcasına doğru 2 tane fındık büyüklüğünde bezeler var daha önceleri soğuk alınlığı nedeniyle iğne vurdurmuştuk acaba bu iğnelerden dolayı olmuş olabilirmi dr götürdüğümde bebe yağıyla ovmamı söylemişti fakat detaylı bi şekilde bakılmadı acaba ne olabilir bu bezeler

Kategori : Dahili Çocuk Hastalıkları
merhaba,benim 7yaşındaki kızıma anemi nedeniyle AGA İgG(+)saptandı,ince barsak biyopsi yapıldı ve netice:çölyak hastalığını destekler çıktı 1yıl kadar diet yaptık bir faydasını göremedik 1yıl sonra normal yemeye başladı tekrar kan tahlili yapıldı herşeyi normal çıktı.İshal gibi v.s. bulgular yok beni bu konuda aydınlatırsanız çok sevinirim kafamı sürekli kurcalıyor .Ne olur bana cevap yazın .Saygılarımla

Kategori : Dahili Çocuk Hastalıkları
merhaba, 3 aylık kızıma bronşiolit tanısı kondu.ılık sıvı alımının yarar sağladığını öğrendim fakat henüz su içmiyor. anne sütü+mama ile besleniyor. sıvıyı nasıl vermeliyim iştahı kesildiği için mamaya ve memeye de pek yanaşmıyor. sıvı kabı olmasından korkuyorum.
soğuk hava veren makinaların yan etkisi var mı? ıslak havlu da aynı işlevi görür mü? teşekür ederim.


Kategori : Dahili Çocuk Hastalıkları
kızım 6 aylık. 4 gündür yüksek ateş, öksürük ve burun akıntısı var. Hekim tavsiyesiyle, KEFSİT, SEKROL, MUCONEX,PEDİTUS ve PARANOX FİTİL kullanıyoruz. Bu süre içinde sonuç alamadık. Öksürük ve akıntı arttı. ara sıra atesi 38 e kadar çıkıp iniyor.
- Süreç normalmidir.
- vicks bu durumda kullanılabilir mi?
Yorumlarınızı bekliyoruz. Teşekkürler.


Kategori : Dahili Çocuk Hastalıkları
Iyi calismalar 10 gun sonra 1,5 yasina basicak oglumda bagirsak enfeksiyonu cikti.Iki gunden beri kusuyor ve uyumuyor.Su an yurtdisndayim bu konuda ne yapabilirim bilgileriniz iicn cok tesekkurler

Kategori : Bebek-Çocuk Aşıları
iyi akşamlar öncelikle sorularımıza verdiğiniz cevaplar için teşekkür ederim.3 aylık oğlum 5 gündür viral enfeksiyon tanısı ile hasta peditus ve asist kullanıyoruz ilaçları hastalığı bitene kadarmı kullanmamız gerekiyor...birde perşembe günü aşıları var bu durumda iken aşı(dbt-menenjit-çocuk felci) yaptırabilirmiyiz teşekkür ederim

Kategori : Bebek-Çocuk Aşıları
Merhabalar verem aşısı yaptırdıktan sonra tutup tutmadığını nerden anlıyacağız?biz vurdurduktan sonra doktorumuz kontrol falan yapmadı cevabınız için şimdiden teşekkürler


Kategori : Bebek-Çocuk Beslenmesi
Merhaba ;öncelikle biz anne babalara karşılıksız verdiğiniz destek için sizlere teşekkür ediyorum.
Kızım belirttiğim gibi 3,5 aylık ,anne sütü ile besleniyor,3.ayın sonunda kontrolünde 6500g. idi.Genel anlamda herşey yolunda her gün kaka yapabiliyor iken bugün 4. günümüz kakasını yapamıyor çok tedirgin olup kendi doktorumu dün aradım 4 güne kadar normal bekleyelim dedi. Ancak 4.gün bitiyor ve hala yapamadık sizlerin verdiği cevaplardan da anladığım üzre çok basit rutin beslenme değişikliği olabileceği gibi anal fistül hemoroid gibi rahatsızlıklar olabileceğinide endişe ile okudum.Sizlerin görüşleride çok değerli bilgilendirirseniz tekrar sevinirim.Ancak sizlerinde önereceğini tahmin ederek Hemen pazartesi cerrahpaşa ya bir prof a gitmenin uygun olacağını düşünmekteyim fakat çocuk doktorlarının da branşları var bu konu için kime ya da yan branşı ne olan çocuk doktoruna gitmeliyim.İlginize şimdiden teşekkür ediyor,çalışmalarınızda başarılar diliyorum.


Kategori : Dahili Çocuk Hastalıkları
merhaba doktor bey oğlum 4 yaşında 2 hafta önce grip olmuştu peditus kullandım fakat öksürüü geçmedi acaba öksürüğü için ne yapmalıyım

Kategori : Dahili Çocuk Hastalıkları
kızım 10 aylık oldu. 4dasmla devit ve 15 damla ferro sanol kullanıyorum(biraz kansız olduğu icin) bunları daha nekadar kullanmaya devam etmeliyim???

Kategori : Dahili Çocuk Hastalıkları
merhabalar
oğlum 3yaş 4 aylık anarmol derecede burun tıkanıklığı var ne kullandıysak fayda etmedi bu arada genizetide mevcut.Kbb dr götürdüğümde burun etinin şiş olduğunu ve allerji olduğunu söyledi geçen sene kendi çocuk dr IGE testi yaptı birşey çıkmamıştı.sorum KBB dr oğluma ALLERSET olmassa AERIUS ve burun açıcı olarak da
FLİXONASE spray verdi sizce bunları kullanmam ne kadar doğru ve ne kadar süre kullanmam gerekir.cevabınız için şimdiden teşekkür ederim iyi çalışmalar.


Kategori : Dahili Çocuk Hastalıkları
Merhabalar... Orta kulak iltihabı tekrarlayan bir hastalık mıdır? Kızım 5.5 yaşında ve anasınıfına gidiyor. İlk kez orta kulak iltihabı oldu daha doğrusu ilk kez kulaklarıyla ilgili rahatsızlık geçiriyor. Tekrarlayabilir mi? Nasıl önlem alabilirim?Teşekkürler...

Kategori : Dahili Çocuk Hastalıkları
iyi günler 6 aylık bebeğim var 3 günden beri ateşi çok yüksek 38.9 a kadar yükseldi.pedifen diye şurup kullanıyorum
paranox adlı fitili kullandığımda düşüyor ama ilacın etkisi geçtiğinde tekrar ateş yükseliyor ne yapmam gerekiyor çok korkuyorum ateşi dahada yükselir diye şimdiden ilginize teşekkürler.saygılarımla


Kategori : Bebek-Çocuk Aşıları
merhaba bebeğim 2 aylık ve aşı zamanı geldi doktorumuz infanrix ipv hib aşısını önerdi.eğer bu aşıyı yaptırırsak verem aşısını ayrı olarakmı yaptırmamız gerekiyor.teşekkür ederim


Kategori : Dahili Çocuk Hastalıkları
benim oğlum 1,5senedir çok sık boğaz enfeksiyonu geçiriyor.ayda 1 olmak üzere boğaz kültürü yaptırdım normal boğaz florası çıktı.immünoloji testleri temiz çıktı.bütün tahliller temiz çıktı.bugün doktorum bana deposilin iğne verdi 21 günde 1 vurduracakmışım.yaptırdım bugünden o iğneyi.aynı zamanda antibiyotik kullanıyorum croxilex 400 lük bi sorun olmaz dedi doktor.acaba iyi gelirmi oğluma gelmezse ameliyat olmasımı gerekir daha 6 yaşında benim oğlum ilerde geçmezmi acaba?

Kategori : Bebek-Çocuk Gelişimi
merhabalar.benim 5 aylık bir oğlum var.d vitamini kullanıyoruz.bugün aşı oldu(pnömokok ve karma 3. dozlar) doktorumuz bugün ferrum kan damlası kullanmamızı söyledi.bu uygun mudur? bir tahlil yapılması gerekli midir?teşekürler..

Üye Ol

Ziyaretçilerimiz

www.pediatriportali.com sitesinin web hosting hizmeti natro - izgi Bilgisayar Sistemleri Ltd. tarafından sağlanmaktadır.
ocuk Doktoru - ocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı - Pediatri Uzmanı - ocuk sağlığı sitesi - ocuk doktorları - Pediatri - Pediatrist - Bebek