Uzman Bilgileri
 Adı Soyadı  Nimet Jale TAVRAK
 Üyelik Tarihi  8.4.2009 13:01:45
 Branş  Cocuk Sağlığı ve Hastalıkları
 Çalıştığı Kurum  kartal kızılay tıp merkezi
 İletişim Telefonu  * *** *******
 İletişim Adresi  *
 İstanbul
 Toplam Cevap Sayısı  22
 Aylık/Günlük Ortalama Cevap  0,19 / 0,01

 1982 istanbul üniversitesi tıp fak mezunuyum 1991 den itibaren cocuk sağ ve hast uzmanı olarak çalışmaktayım kartalssk hastanesınde uzun yıllar çalıştım 2005 de oradan emekli oldum halen karal kızılay tıp merkezinde cocuk sağlığı ve hastalıkları uzman olarak çalışmaktayım
Uzmanımızın son cevapladığı sorular
Kategori : Bebek-Çocuk Gelişimi
bebeğim 2 ay 15 günlük 5 kilo 57 cm boyu ve 37.5 baş çevresi,acaba normal midir?bebeğim 2.640 kilo 47 cm boy ve 32 cm baş çevresi olarak dünyaya gelmişti.acaba şu anki ölçüleri normal midir?teşekkür ederim.

Kategori : Dahili Çocuk Hastalıkları
Seydi Bey Merhaba,
Kızım haziran başında soğuk algınlığı geçirdi ateş dahil hiç bir belirti olmadan bir gece balgam kusmaya başladı. Dra götürdüğümüzde soğuk algınlığı diye peditus verdi. 5 gün kullandı. Sonrasında öksürük azaldı ama kesilmedi. Kızımla sürekli bir arada olan yeğenime zatürre başlangıcı teşhisi konulduğu için kontrol amaçlı götürdüğümde kızıma da zatürre başlangıcı denildi. MAcrol(10 gün) verdi dr. 3 gün içinde öksürük arttı tekrar dr a götürdüm. Bu defa da novosef iğne verdi 3 tane, antibiyotiği kullanmaya da devam ettik bu süreçte. Bugün antibiyotiğin son günü ama sırtını ve göğsünü dinlediğimde hala hırıltı olduğunu hissediyorum. Tekrar dr a götürmeli miyim yoksa zamanla geçer mi hırıltı?Bir de bu hastalık tekrar eder mi? DAha dikkatli olmam gerekir mi?(Hastalığı süresince yaklaşık 800 gr kaybetti. Şu an 9.7 kilo)


Kategori : Dahili Çocuk Hastalıkları
merhaba hocam benim eylül 2000 dogumlu oglum var.2aydir avusturyadayiz.daha önceleri ve özellikle daha kücükken geceleri gürültülü bir öksürükle uyanirdi catal bir ses tonuyla acile götürünce soguk buhar verirlerdi gecerdi bazende bir antibiyotik yazarlardi.reflüdende olabilecegi söylenmisti.buraya yeni gelmemizden dolayi röntgen kontrolü istediler sonucunda zatürre süphesi olabilir aile hekimine götürün diye yazi göndermisler.4 temmuza randevu verdi aile hekimi gece terlemesi haric cok sükür bir belirtisi ve sikayeti yok.gece terlemeside bebekliginden beri var.zaturre hakkinda bana yardimci olabilirmisiniz.reflü zatürreye neden olurmu.birde röntgende zatürre kesin belli olurmu.tedavisi zormudur.hocam ne olur yardimci olun..rabbim sizden razi olsun hocam

Kategori : Dahili Çocuk Hastalıkları
iyigeceler.lütfen yardımcı olun.3 yaşındaki oğlum yaklaşık bir haftadır kabızdı.duphalac şurup verdik.dün normale döndü.fakat bugün sabahtan beri 4 kez sulu kaka yaptı.en son yaptığında kanlı mukuslu siyah ipçikli şekilde yaptı.ne yapabiliriz. teşekkürler....

Kategori : Bebek-Çocuk Aşıları
merhaba oğlum su an 15 aylık.3,5 ve 7 aylıkken 3 defa pnömokok asısını yaptırdık o zaman devlet karsılamıyordu özel olarak yaptırdık 15 aylıkken tekrar yaptırmamız gerekiyormus 4.yaptırmaya gerek var mı cok tesekkurler..

Kategori : Bebek-Çocuk Gelişimi
kızım 7 aylık 5.800 kg gelişiminin geri olduğunu düşünüyorum. herhangi bir sağlık problemi yok. bilgi verirseniz sevinirim.
şimdiden teşekkürler...


Kategori : Bebek-Çocuk Gelişimi
Merhabalar benim oğlum 11 aylık, periyodik olarak yapılan muayenesinde doktorumuz bıngındağının ayına göre biraz açık olduğunu söyledi elevit damlayı günde 3 damla olarak kullanıyoruz bunun sebebide oğlumda doğduğundan itibaren olan kalsiyum fazlalığı eğer eleviti 3 damladan fazla kullanırsak böbrekleri hemen etkileniyor çocukta rahatsızlık başlıyor bunun için yapmam gereken nedir, ayrıca ben kansızlık için demir damlasını çok kısa bir zaman kullandım şuan kullanmıyorum kullanmamam gerekir mi ? teşekkürler. kolay gelsin....

Kategori : Bebek-Çocuk Beslenmesi
Merhaba benim 15 aylık bir kızım var.Yemek kaşığını gördüğü anda ağlamaya başlıyor.Meyveleri bile sütle blendırda eziyorum ve biberonla veriyorum.Bana yardımcı olurmusunuz ne yapmalıyım.birde hangi meyveleri sütle karıştırıp verebilirim vitaminleri kaybolmasın.Teşekkür ederim

Kategori : Bebek-Çocuk Beslenmesi
merhaba benim 9 aylık bir kızım var ve dis cıkarırken agzında yaralar olustu iltihap kaptı ve 1 hafta dogru düzgün hicbirsey yemedi simdi ise biberonu tutmuyor mama emmiyor ne yapacagımı sasırdım tekrar nasıl tutturabilirim biberonu hicbirsey vermesem ac bıraksam tutar mı acil cevap bekliyorum lütfen...

Kategori : Bebek-Çocuk Beslenmesi
iyi günler.14 aylık annesütü alan bi oğlum var.ben emdiği için süt vermiyorum vermelimiyim.ikinci sorumda sabahları kahvaltıda ekmek ve yumurtadan başka bişey veremiyorum.(peynir zeytin reçel pekmez vs.yemiyo)öglen yoğurtlu muz karışımı yiyo.akşamda çorba içiyo aralardada emiyo.bu onun için yeterlimi(kilosu boyu güzel)şimdiden teşekkürler.

Kategori : Bebek-Çocuk Gelişimi
merhaba 6,5 aylık kızım hiçbir şekilde ek gıdayı kabul etmiyor sadece emmek istiyor ne yapacağımı şaşırdım ne yoğurt ne meyve suyu-püresi nede mama kabul etmiyor ne yapmam gerekir memeden mi kesmeliyim?

Kategori : Bebek-Çocuk Gelişimi
Düzeltilmis ayı 7.aylık bir oğlum var kendi cabalarımızla yürüme provaları yapıyoruz.Yürütec almamızı önerirmisiniz? bizim yardımlarımızla yürüyebilirmi? Tesekkürler.

Kategori : Bebek-Çocuk Gelişimi
merhabalar 24 aylık bir oğlum var 2 aydır sürekli vurma, saç çekme ve ısırma gibi şiddet içeren davranışları alışkanlık haline getirdi budurumda bemin canımı çok sıkıyor bunlara yok etmek için neler yapmalıyım. yardımcı olursanız çok sevinirim.

Kategori : Bebek-Çocuk Beslenmesi
merhaba

oğlum 3 ay 1 haftalık. 6,5 kg.anne sütü ve mama ile besleniyor.Günde toplam yaklaşık 450 cc alıyor.
bebekler günlük almaları gereken miktara göre mi beslenmelidir.(bebeğin kilosu x 150 cc diye biliyorum)
Yoksa kilosu iyiyse aldığı mama ve anne sütü yeterlidir anlamına mı geliyor.

bir de biz doğumdan itibaren pre aptamil kullanıyoruz.Aptamil 1 e geçmelimiyiz.

Tşk.


Kategori : Bebek-Çocuk Gelişimi
Merhaba ;

Benim kızım 3.5 yaşında.Şiddetli karın ağrısı var.Ayrıca kusuyor.İdrar tahlili yaptırdık böbreklerde kum çıktı.Dr. günde 1,5 - 2 lt su içirin,içiremezseniz hastaneye yatırıp 2-3 gün süreyle serum taktırıcaksınız dedi.Bu kaç gün sürer?birde geçip geçmediğini nerden anlıcaz?tekrar tahlilmi yaptırmamız gerekicek?

Teşekkürler
Tuba Çeilk


Kategori : Bebek-Çocuk Aşıları
merhabalar benim kızım 8-nisan-2008 doğumlu 9.haziran.2008'de rotarıx aşısını oldu bu ay yani 7-ağustos 2008'de olmasının bir sakıncası olabilir mi?

Kategori : Bebek-Çocuk Beslenmesi
yaklaşık 5 aylık bir erkek bebeğim var. şuanda boyu 69cm kilosu 8.5 kilo baş çevresi 44cm... anne sütü, mama ve sabahları taze sıkılmış meyve suyu; akşam yatmadan öncede muhallebi yediriyorum... oğlumu görenler tombiş olduğunu söylüyorlar. acaba bebeğimi çokmu yediriyorum? (bebeğim iştahsız değil)

Kategori : Bebek-Çocuk Gelişimi
MRB KIZIM BUGÜN 1 YAŞINA BASTI KKK AŞISINI VURDURDUK RUTİN TAHLİLLERİ YAPILDI DR BİŞEY OLMADIĞINI BOĞAZININ ÇOK HAFİF KIZARIK OLDUĞUNU SÖYLEDİ BEN YİNEDE SİZEDE SORMAK İSTİYORUM
WBC 13.5 4.8-10.80
RBC 4.26 4.20-5.40
HGB 12.1 12.0-16.0
HCT 36.4 37.0-47.0
MCV 85.4 81.0-99.0
MCH 28.3 27.0-31.0
MCHC 33.2 32.0-36.0
RDW 12.1 11.5-15.5
PLT 310 130-400
MPV 7.7 7.4-10.4
PCT 0.237 0.00-0.99
PDW 16.1 0.0-99.9
LYM 8.1 1.3-2.9
LYM%60.5 20.5-45.5
MON 0.6 0.3-0.8
MON%4.7 5.5-11.7
NEU 4.5 2.2-4.8
NEU%33.1 43.0-65.0
EOS 0.2 0.0,0.2
EOS%1.3 0.9-2.9
BAS 0.1 0.0-0.1
BAS%0.4 0.2-1.0



DEMİR 77 50-175
DEMİR BAĞLAMA 157 112-346
DEMİR BAĞLAMA KAPASİTESİ 234 250-400


İDRAR TAHLİLİNDE ANORMALLİKK YOK ŞU LYM MON NEU DEĞERLERİNİN BİR ANLAMI VARMIDIR NEU CİDDİ HASTALIKLARDA AZALILIRMIŞ NETTEN OKUDUĞUMA GÖRE TEK BAŞINA NE İFADE EDER YARDIM EDİN LTF BİRDE KKK AŞISI TRIMOVAX VURULDU YAN ETKİLERİ AĞIRMI GEÇER ŞİMDİDEN TEŞEKKÜRLER


Kategori : Dahili Çocuk Hastalıkları
merhabalar ben istanbuldan şule.benim oğlum kerem bu ayın 21 inde 2 yaşına girdi.13 temmuzda biraz ateş ve iştahsızlık sorunuyla doktora gittik.boğazlarının kızarık olduğunu ve dahada fazla ateş yapacağını belirtip bize antibiyotik şurup ve ateş düşürücü yazdı.kullandık fakat ateşi hala devam etti.4 gün geçmesine rağmen iyileşmedi.biz yine başka bir doktora götürdük bademciklerinin şiştiğini söyledi ve 3 adet iğne yazdı.ve o pazar gününden itibaren öğlumun sağ gözü biraz şişti ve iltihap yaptıve her sabah göz kapalı bir şekilde uyanıyorduk.doktora sorduğumzuda tamamen boğazıyla ilgili olduğunu ve endişelenmememizi söyledi.sadece ılık sulu pamukla silmemizi söyledi.aynı şekilde yaptık ve iyileşme oldu.bu arada boğazı 3 iğneyle geçti ve iştahımızı yavaş yavaş yeniden kazandık.fakat gözü hala geçmedi az biraz şişlik var ve göz kapağının içi kızarık.bende endişeleniyorum.lütfen bana yardımcı olurmusunuz.saygılarımla...

Kategori : Bebek-Çocuk Beslenmesi
oğlum 8 aylık.son 1 haftadır yemek yemiyor.diş çıkaracakmış gibi damaklarını kaşıyor.ama hiç bir belirti yok.damaklarında şişlik gibi.diş çıkarken ne kullanmalıyım.ayrıca alfoxil antibiyotik kullanıyorum.anne sütü veriyorum.zararı varmı

Kategori : Bebek-Çocuk Beslenmesi
sağmak anne sütünü arttırır mı?Bebeğim geceleri uzunca süre uyuyor. Bu arada sağmak iyi mi olur mu?

Kategori : Bebek-Çocuk Gelişimi
merhabalar,ben haşimato tiroit hastasıyım bir hafta önce kan tahlili yaptırdım t3 ve t4 değerlerim yükselmiş tsh değerim çok düşmüş euthroks 50 mg kullanıyordum.bebeğim 50 günlük emziriyorum 10 gündür çok huzursuz uykusu çok az sıklıkla ağız dolusu kusuyor, ağlamalarıda var ,kullandığım ilaçmı yapıyor bunların sebebi ne olabilir

Üye Ol

Ziyaretçilerimiz

www.pediatriportali.com sitesinin web hosting hizmeti natro - izgi Bilgisayar Sistemleri Ltd. tarafından sağlanmaktadır.
ocuk Doktoru - ocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı - Pediatri Uzmanı - ocuk sağlığı sitesi - ocuk doktorları - Pediatri - Pediatrist - Bebek