Forum Pediatri - Konular (Son mesaj tarihi,Mesaj Sayısı)

 
16
Ara
2011

23:03
buharlı pişiriciler figen, (İstanbul)
buharlı pişirici kullanan varmı memnunmusunuz almayı dusunuyorum ama karar veremedım
17
Ara
2011

14:48
buharlı pişiriciler Esra, (Konya)
eskiden buharlı pişiricimi vardı figen hanım boşverin bence almayın lüzumsuz geliyor yani bana ama yinede siz bilirsiniz tabi.ayrıca buharlı pişirici yerine sebzeleri haşlayabilirsiniz hem sebze suları çok faydalıymış balığıda fırında yapabilirsiniz şahsen ben sebzeleri hep haşlıyorum suyunuda kesinlikle atmıyorum çorba yapıyorum kızım balıkta yese fırında yaparım ama yemiyoo :)
17
Ara
2011

17:26
buharlı pişiriciler figen, (İstanbul)
tesekkurler esra hanım bende haşlayıp yapıyorum suyunuda atmıyorum ama ıyı dıyolar o yuzden sordum ozellıkle balık içn dusunmustum
18
Ara
2011

22:45
buharlı pişiriciler semiha, (Muğla)
figen hanım buharlı pişirici yerine sebze haşlama süzgecı almanızı tavsiye ederım metal olanlardan tencerenın ıcıne az su koyuyorsunuz suyun buharında sebzeler hıc suya temas etmeden cok kısa bır zamanda pişmiş oluyor.cünkü ıspanak brokolı ve dıyer yeşil yapraklı sebzeler suda uzun sure piştıyı ıcın vıtamınlerını kaybedıyolar.süzgecın küçük boy olanlarından alın.daha az yer kaplar zaten bebeklerımıze az mıktarda sebze haşlıyoruz.
18
Ara
2011

22:48
buharlı pişiriciler semiha, (Muğla)
migrosta bulabılırsınız.
18
Ara
2011

22:58
buharlı pişiriciler semiha, (Muğla)
figen hanım biz haftada 2 defa mutlaka balık yaparız.ben fırında yapıyorum oglum pek sevmıyor ama belki yer ümidiyle balıgı yaparken tuz kullanmıyorum.sadece üzerıne zeytınyagı gezdırıyorum yanına sogan dılımlerı bır kac patates dılımı ekleyıp fırında pişiriyorum pişince balıktan bır parca ogluma yedırmeye calısıyorum.bu hafta tuna balıgı aldık cok guzel hiç küçük kılcıgı yoktu bayagıda lezzetli.
18
Ara
2011

23:13
buharlı pişiriciler figen, (İstanbul)
bende hamsi sardalye vermeye çalışıyrum bıraz zranıyoruz ama evde yapmıyrum ben eşimin ark işyerınde yapıp satıyo saolsun bızede yapıp verıyo haftada 2 gun ama ben kendım yapayım dıyrum buharda haşlama suzgeçi hiç aklıma gelmemıstı en azından makına kadar pahalı degıl
19
Ara
2011

09:39
buharlı pişiriciler semiha, (Muğla)
pahalı deyil figen hanım 10 tl falan.ama cok kullanışlı.ben ıspanagı karnabaharı vede brokolıyı haşlıyorum sonra patates ezıcısı ıle ezıyp devam sutuyle kıvamını ınceltıyorum cok guzel vıtamınlı oluyor.buharlı makınada balık haslayınca kokusu pek cıkmıyor bıde makına cok yer kaplıyor süzgec cok pratık.
19
Ara
2011

10:49
buharlı pişiriciler Aslı, (Samsun)
Ben de almıştım. Aslında benim makinem hem buharlı pişirici hem de sterilizatör. Buharlı pişirmeyi oğlum ek gıdalara geçtiğinde kullanıyordum. Ama artık kullanmıyorum. Ben haşladığım suyu dökmüyorum veya suyunu çektiriyorum.
19
Ara
2011

11:17
buharlı pişiriciler KADER TERTEMİZ, (İstanbul)
Bende buharlı pişirici almadım genelde az su ile haşlıyorum sebzelerini böylece sebzelerin suyunu da içmiş oluyor. Balığı da fırında pişirip çorbasına ekliyorum. Ama balık çorbasına mutlaka un kavurupta koyuyorum yoksa kokusu ağır geliyor bebeğime.
19
Ara
2011

18:28
buharlı pişiriciler figen, (İstanbul)
teşekkurler hanımlar benim bebeğim balığı ve makarnayı yememeye başladı dun bende kucuk kucuk doğrayıp çorbasına kattım makarnayı balığıda oyle yapsam mı corbasını beceremem sanırım
19
Ara
2011

18:57
buharlı pişiriciler KADER TERTEMİZ, (İstanbul)
Figen Hnm bakmayın balık çorbası dediğimize kendi uydurduğum bir şey bu. Sebzeleri haşladıktan sonra ayrı bir tavada un ve yağ kavurup koydum. Fırında pişirdiğim balığıda ekleyip blendırdan geçirdim. O şekilde yedirdim. Çok güzel oluyor tavsiye ederim. Un koyarsanız balığın ağır kokusunuda almaz bebeğiniz.
19
Ara
2011

19:15
buharlı pişiriciler figen, (İstanbul)
kader hanım hıc fırına koymada olmazmı çorbası
20
Ara
2011

09:14
buharlı pişiriciler KADER TERTEMİZ, (İstanbul)
Figen Hnm oluyormuş o şekilde de bir yerde okumuştum.
Tarifide aşağıdaki gibi. İllaki dil ablığı olmasına da gerek yok diğer balıkları da kullanabilirsiniz bence

•200 gram dil balığı
•1 küçük havuç
•1 küçük patates
•1 avuç doğranmış dereotu ve maydanoz
•1/4 küçük kırmızı soğan
•1 ,5 yemek kaşığı kırmızı mercimek
•300 ml sıcak su
Balık çorbasının yapılışı:

Balığı iyice yıkayıp üstünü geçecek kadar su ile tencereye koyun ,balık kaynamadan beyazlaşır beyazlaşmaz o suyu dökün ve tencereye tekrar 300 ml sıcak su koyarak balığı pişirin.Balığın piştiğini bir çatalla anyabilirsiniz yaklaşık 10 dakikada pişiyor.Pişen balığı tencereden çıkarıp suyunu süzün ki suda kılçık kalmasın.

Tencerede az yağda soğanı hafifçe kavurun ardından sırasıyla havuç ve patatesi katın.Birkaç dakika çevirdikten sonra balık suyunu ilave edin. Su kaynayınca içine otları ve mercimeği koyun,kapağı kapalı olarak kısık ateşte pişirin.Bu arada haşladığınız balık etini ayıklayıp pişmeye yakın tencereye ilave edin.Çorba pişince blendırdan geçirerek bebeğinize yedirin ,afiyet olsun.(pişirme esnasında su az gelirse sıcak su ilave edin)

20
Ara
2011

14:28
buharlı pişiriciler Esra, (Konya)
bende sebzeleri az suda kısa sürede vede en kısık ateşte pişiriyorum sebzelerde vitaminleride suyuda hepsi içinde kalıyor hiçbirşey ziyan olmuyor :)
20
Ara
2011

14:30
buharlı pişiriciler Esra, (Konya)
ayrıca yukarda kader hanımın verdiği tarifte daha birçok tarif için semiha hanımdan duymuştum bende adres "bebegimneyesin.com"
Üye Ol

Ziyaretçilerimiz

www.pediatriportali.com sitesinin web hosting hizmeti natro - izgi Bilgisayar Sistemleri Ltd. tarafından sağlanmaktadır.
ocuk Doktoru - ocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı - Pediatri Uzmanı - ocuk sağlığı sitesi - ocuk doktorları - Pediatri - Pediatrist - Bebek